MODEUGERNE

MIN MODEUGE 2016 | Q&A med Sidsel Marie Bøg

Modeugen står for døren og den danske modebranche gør sig klar til en travl og festlig uge. IN har derfor spurgt en række af modeugens aktører om, hvordan deres uge kommer til at forløbe. Læs her, hvad makeup-artist, Sidsel Marie Bøg, glæder sig til.

Hvordan forløber en typisk dag under modeugen for dig?

- Min modeuge er jo kreativ og super sjov, da den er fyldt med modeshows, hvor jeg har krearet looket i forvejen i samarbejde med designerne og de art directors der evt. er på showet. Min morgen starter med at pakke mit grej til de forskellige shows, udprinte looks, modellister og lookbeskrivelser til teamet. Så kører jeg ud til dagens første show og pakker ud og briefer holdet på looket, og så kan vi gå igang med at lave dagens første modeshow.

Hvad er det bedste ved modeugen i København i forhold til de udenslandske?

- Københavns modeuge skiller sig en hel del ud, ved at den er super hyggelig og alle kender alle, der er den bedste stemning og alle har det sjovt. Alle de piger, der går shows i udlandet, siger det samme: at det er så hyggeligt at komme hjem, da der er en helt speciel stemning hos os i Danmark. Det er også ugen, hvor man møder sine super skønne kollegaer og andre i branchen, som man ikke har set et stykke tid. Det er altid en god måde at touche base, og ja så er der jo en masse events og happenings, man går ud til også.

LÆS OGSÅ: Min modeuge: Line Givskov

Hvad ser du mest frem til at opleve denne gang?

- Jeg laver igen i år Mark Tans show, som jeg har gjort siden, han lavede sit første show. Mark er altid dejlig innovativ og overrasker mig gang på gang, så jeg glæder mig til at se, hvad vi skal se i år. Jeg syntes, han bidrager med noget meget internationalt til den danske scene, hvilket klæder Danmark godt. Der er lidt højere til loftet, når man laver hans shows. Og så er det er i samarbejde med Darling Creative Studio, så der er tjek på tingene, hvilket også betyder noget i den store helhed.

Hvad er dit bedste modeugeminde?

Det er når alting går op i en højere enhed! Lys,  musik, hår og make-up, design og modellerne der går ned af catwalken og nærmest svæver afsted. Det er ren magi, derfor er det altid noget helt speciel at lave modeshows. Det er magisk.... Jeg har bla. et skønt minde fra da Mads Nørgård lavede show på Christiania, det var så fantastisk, hele den grå hal kogte. Både Helena Christensen og Lykke May, Louise P og en del andre store piger var med. 

Hvad har du altid med i tasken?

- Jeg har altid min læbepomade fra Malin & Goetz, min hårpudder fra Shu Uemura, energibar, vand, min iPhone og bilnøgler, så jeg hurtigt kan komme videre til næste show. 

Hvad skal du have på, når modeugen går i gang?

- Jeg har lige købt et par grå Helmut Lang skindbukser, et par sorte fra Joseph, lamme pels jakke fra IRO, taske fra Jerome Dreyfuss og nye støvler fra Ivylee. Udover det har jeg et par guld støvler fra Casadei med i tasken, hvis vi går videre til fest.

Hvad regner du med at få ud af modeugen?

- Jeg regner med at få en masse kreative fede oplevelser, se en masse nyt og fedt tøj, og have det sjovt med min dejlige kollegaer på mit dejlige team.

LÆS OGSÅ: Kvinder med stil: Karen Simonsen