MODEUGERNE

MIN MODEUGE | Med INs chefredaktør Anne Axholm

For INs chefredaktør, Anne Axholm, er den danske modeuge som historien om Alice I Eventyrland. Nu står den næste Copenhagen Fashion Week for døren, og her er det, chefredaktøren glæder sig til særligt i år.

I næste uge begynder den danske modeuge, hvor de danske designere og nogle få udenlandske vil vise deres bud på 2017’s efterårsmode. IN har mødt INs chefredaktør, Anne Axholm, for at høre hende, hvad hun glæder sig mest til i den kommende Copenhagen Fashion Week.

Hvordan forløber en typisk dag under modeugen for dig?
Lidt som Alice i Eventyrland, for det er en helt anden verden end hverdagen ellers. Modeugen er en sæbeboble af kreativitet, skønhed og boblende energi, og jeg aldrig ved, hvad jeg bliver præsenteret for.

Hvad regner du med at få ud af modeugen?
En modeuge er altid en temperaturmåling på, hvor dansk mode er henne. De er branchens sundhedstilstand. For mange aktører har det været en hård tid siden 2008, og mange har måtte skære shows væk. Så det er dejligt at fx Naja Munthe er tilbage på catwalken. Der er boblende kreativitet, fx hos Cecilie Bahnsen, og Ganni overrasker også altid – ligesom Designers Remix gjorde tidligere, dengang de holdt shows i Danmark. Jeg glæder mig også til, at Astrid Andersen viser tøj til kvinder – for første gang.

LÆS OGSÅ: Det skal du vide om den kommende modeuge

Hvad glæder du dig mest til?
Jeg ser frem til det show, som Cecilie Bahnsen, en af Danmarks mest talentfulde designere, skal holde for første gang. Cecilie Bahnsen er en af de mest spændende designere, som er på den danske modescene lige nu, hun bliver solgt i Londons mest hippe butik Dover Street Market, og så har hun sin helt egen stil.

Hvad kommer vi til at se på catwalken?
Allerede ved den sidste modeuge, der så vi de første spæde tegn på, at der kom en anden type modeller ind på catwalken, og den tendens, tror jeg, kommer til at brede sig til endnu flere modebrands under denne her modeuge.

Hvad skal du have på, når modeugen går i gang?
Jeg har en lang vintage Malene Birger-nederdel, der er syet i hånden med broderier i Indien og aldrig sat i produktion. Den skal jeg have på til en eksklusiv middag. Ellers vil jeg også have en Paule Ka-kjole med en bundet knude på, som ligner Celines sommerkjoler, en Comme des Garçon-jakke, som jeg vil tage på som en hyldest til Met Ball-temaet i New York (Metropolitan Museum of Art i New York sætter fokus på Rei Kawakubo, Comme des Garçons chefdesigner, ved årets modeudstilling, red.).

LÆS OGSÅ: MODE | 7 bæredygtige danske mærker

Hvad er det bedste ved modeugen i København i forhold til de udenlandske?
Den er så overskuelig, at vi kan cykle rundt til det meste. Og så er de danske modehuse gode til at få meget ud af – i internationale sammenhænge – små budgetter.

Hvad er dit bedste modeugeminde?
Det var, da jeg så Anna Wintour (amerikansk Vogues chefredaktør, red.) i fuld aktion foran Vogues kamera til London Fashion Week – og de gange, jeg har set alle mine andre heltinder, der tager mode dybt seriøst.

Hvad har du altid med i tasken?
Jeg har altid min mobiltelefon og vand med i tasken, når jeg går til modeuge. Jeg kan simpelthen ikke klare mig uden.
 

Læs mere om: