MODEUGERNE

MIN MODEUGE | Q&A med moderedaktør Louise Amstrup

Den københavnske modeuge er over os, så IN spurgte INs moderedaktør Louise Amstrup, hvordan hun har planlagt sin modeuge.

Det er endelig blevet tid til endnu en københavnsk modeuge. Modeugen, der officielt hedder Copenhagen Fashion Week, løber fra onsdag d. 10. august til fredag d. 12. august. På catwalken ved denne modeuge kommer vi til at se de danske designeres S/S 17-kollektioner.

LÆS OGSÅ: Q&A med chefredaktør Anne Axholm

Modeller, makeup-artister og showkoordinatorer arbejder på fulde drøn i de tre dage, modeugen officielt varer. En af dem, der også har travlt er INs moderedaktør Louise Amstrup. Her er hendes modeuge:

Hvordan forløber en typisk dag under modeugen for dig?
Den er travl, og det er nogle lange arbejdsdage med masser af social aktivitet og mange shows, der ofte løber fra 10 morgen til 10 aften. Så jeg prøver at starte min morgen stille og roligt sammen med børnene, inden jeg hopper i tøjet og så afsted. Er der et hul i showkalenderen, prioterer jeg altid en god frokost, da dagens indtag ellers er i snackform. Efter sidste show er der tit en fest eller en reception, så inden jeg er hjemme i min seng, bliver klokken ofte 02.00, og så mit hoved også fyldt op af skønne indtryk.   

Hvad er det bedste ved modeugen i København i forhold til de udenlandske?
For mig er den københavnske modeuge bare rigtig hyggelig. Der er en god, afslappet og intim stemning, og da alle kender alle, er det også en god lejlighed til at få talt med alle de ”modekollegaer”, som jeg ikke taler med til daglig. Det er meget socialt, og det er jeg vild med. Det er selvfølgelig også et plus, at man så nemt kan komme fra sted til sted, da shows og messer ligger forholdsvis tæt på hinanden. Og så glæder jeg mig til at se det ”danske særpræg” hos de talentfulde designere, der gør at vi differentiere os fra de internationale.

Hvad ser du mest frem til at opleve denne gang?
Jeg kunne nævne rigtig mange. Mark Kenly Domino Tan, for det show så jeg nemlig ikke forrig sæson, og så glæder jeg mig over at Saks Potts, T.A.C. og Fonnesbech - og ikke mindst Won Hundred, som er tilbage i showkalenderen efter otte år. Og så ser jeg frem til at blive inspireret og overrasket.

LÆS OGSÅ: IN elsker dansk mode

Hvad er dit bedste modeugeminde?
Der er mange, men jeg husker klart, første gang jeg var til Chanel-show i Grand Palais i Paris. Det var en fantastisk, smuk og storslået oplevelse, og så fik jeg muligheden for at komme backstage efter showet, hvor selveste Karl Lagerfeld (chefdesigner hos Chanel, red.) også var. En anden sjov oplevelse, jeg husker, er her fra den danske modeuge. Det var, da Eurowomans modeteam, som jeg dengang var en del af, havde lånt lyserøde scootere, som blev vores transportmiddel fra show til show. Det gav en del kommentarer.

Hvad har du altid med i tasken?
Oplader til min IPhone, flade sko, solbriller, vand, cigaretter, tyggegummi, læbestift, pudder og showkalender-programmet.

Hvad skal du have på, når modeugen går i gang?
Jeg har gjort mig nogle tanker, om hvad jeg vil hoppe i, men har ikke besluttet mig helt endnu. Jeg ender helt sikkert i noget dansk design, noget der er lidt underspillet og også er praktisk og behageligt at have på, og så gør et par stiletter og en rød mund jo altid underværker.

Hvad regner du med at få ud af modeugen?
Jeg synes altid, der er masser af inspiration at hente på den danske showscene, og man får et godt overblik over, hvor den danske mode er og bevæger sig hen – lige fra de kommercielle brands til de mere avantgarde designere. Inspiration, som jeg kommer til at bruge og arbejde med i den næste sæson.