MODEUGERNE

MODEUGE 2017 | Sådan skaber du beautylooket fra Cecilie Bahnsens show

Lyserødt, glossy og ikke mindst festligt! Skab selv det beautylook, som modellerne betrådte catwalken med til Cecilie Bahnsens AW17-show under modeugen.

Modellerne bar et romantisk og feminint look til Cecilie Bahnsens show under modeugen. Få tankerne bag looket og tips til, hvordan du kan skabe det selv.

Kontraster på alle parametre

Catwalkens mange beautylooks kan til tider befinde sig langt fra dét, som den stilsikre danske kvinde ønsker at bære til hverdag - eller fest, for den sags skyld. Men looket, som modellerne bar til Cecilie Bahnsens AW17-show, er friskt, ungdommeligt og ikke mindst klædeligt.

SE OGSÅ KOLLEKTIONEN: Cecilie Bahnsen klæder den danske kvinde i den britiske skoleuniform

Foto: Mikkel Tjellesen

Cecilie Bahnsens kollektion bar tydelige referencer til den klassiske katolske kostskole-uniform, men med bløde og feminine kontraster. Ligeledes var beautylooket fyldt med kontraster: stramt hår, blød hud og mat mod poleret.

- Jeg ville gerne skabe et modspil til tøjets androgyne islæt. Derfor fokuserede jeg på et meget feminint udtryk med lyserøde nuancer på både øjenlåg og læber, fortæller Key Makeup Artist for L’Oréal Paris, Sine Ginsborg backstage til Cecilie Banhsens show i Takkeloftet ved Operaen.

Foto: Mikkel Tjellesen

- Jeg har fokuseret på at holde huden mat og velplejet, og så skabe en raffineret kontrast ved at lade læber og låg være glossy. Looket virker så ungdommeligt, fordi jeg kun har antydet med mascara - min absolutte favorit So Couture - ved vippernes rod. Det indrammer øjnene men holder det samlede indtryk rent og friskt, siger Sine Ginsborg.

Farverne er atter tilbage på vores læber

Fra Chanel til L’Oréal Paris, tendensen er tydelig: den røde farve – i alle nuancer – har fundet vej igen, ikke bare til vores hjerter og læber, men også til vores øjenlåg. Sine Ginsborg forklarer, hvorfor denne tendens dukker op netop nu:

- Nu har vi alle rendt rundt længe nok uden makeup på. Det er vi vist alle trætte af. Der er opstået et ægte behov for at skrue op for farverne og festen igen; det er ikke længere moderne, at se ud som du lige er stået ud af sengen. Nu må du faktisk gerne se ud som om, at du har gjort dig umage. Det er en meget klædelig tendens, siger Sine Ginsborg.

Foto: Mikkel Tjellesen

Tips til looket fra Cecilie Bahnsens show:

Dette look, som det blev vist på catwalken, er særligt egnet til kvinder med mørkt hår. Er du lysere, så hold øjenlågene svagt lyserøde og skru op for den sorte mascara.

Når du bruger rød og lyserød makeup er det vigtigt, at du arbejder den godt ind i huden, så farven sætter sig som et naturligt pigment - arbejd den grundigt inden i huden, så den ikke ligger som et farvelag ovenpå, men blot giver en blød effekt.

Påfør lidt mineralfoundation langs læbens ydre kant. Det dæmper læbens rødmen og tilfører udtrykket en underspillet yndighed.

Foto: Mikkel Tjellesen

LÆS OGSÅ: SKØNHED | Sådan giver du din hud liv og glød igen