MODEUGERNE

MODEUGE | Få cool og edgy hår ligesom ’Ganni-pigen’

IN tog med backstage til Ganni-showet, under modeugen, for at få inspiration og viden fra den efterspurgte hårstylist Cim Mahony. Han lærte os, hvordan man kan få cool og edgy hår ligesom Ganni-pigen med få nemme tricks. Se hvordan her.

IN elsker alt ved de cool shows Ganni byder på under modeugen år efter år. Denne modeuge var ingen undtagelse. Ganni er og bliver cool. Cim Mahony har været Key Hårstylist på showet de seneste par år og bliver ved med at skabe utroligt smukke looks.

LÆS OGSÅ: MODEUGE | Sådan får du håret fra By Malene Birger-showet

”Denne her gang handlede det om at lave noget, der bare var cool. Ganni-pigen er en cool pige, der lige er kommet op af vandet med vådt hår og let glinsende makeup, lækker hud og et par cool solbriller på iført et fedt outfit", siger hårstylist Cim Mahony.

Konceptmæssigt holder Ganni sig oftest til at være super simpelt. Sidste år var looket til showet ”come as you are” med urørt hår og neutral makeup. I år var pigerne mere rå, cool og viste en form for edgy-statement med vådt hår og skinnende makeup.

”Vådt hår er noget, der giver en ekstrem fed effekt. Det ser altid sexet og indbydende ud. Vådt hår indbyder til, at man rører ved det – det er det modsatte til et hår, som er lavet og konstrueret pænt og ordentligt.”

Skønhedstendenserne vi går i møde byder på flere gennemtænkte looks. Vi har været igennem en udvikling, hvor hår har været ekstremt individuelt og afslappet. Vi har ikke rigtig gjort noget ved det, og nu handler det om at gå væk fra det tilfældige look.

”Der er en tendens til at folk hungrer efter noget, der har en lille smule mere statement. Det behøver ikke at være overgjort, men er mere gennemarbejdet. Vi går i en retning, hvor tingene bliver mere konstruerede og lavet – og det gælder både hår og makeup.”

LÆS OGSÅ: Skønhedsredaktørens favorit | Aldrig mere gult hår

Sådan skaber du en edgy og cool frisure:

1. Put produktet i håret
”Denne gelécreme vil give håret hold og sørge for, at det forbliver i den form,  du ønsker – og helt op til 24 timer. Dette gør, at du har en god bund at arbejde med efterfølgende.”

Tecni Art Liss Control, L’Oreal Professional, 150 ml., 185 kr.
Fås online HER

2. Føntør håret

3. Krøl eller glat dit hår, som du ønsker
”For at skabe et cool look skal du først konstruere og forme håre, som du ønsker – det kan være et krøllet hår, som du giver en kant, eller et glat hår som du tilføjer noget råhed.”

4. Rusk op i håret og spray en masse produkt udenpå
”Denne spray er nøglen til det cool look, vi prøver at opnå. Den gør ikke håret vådt, men ligger sig som en shine udenpå. Det giver et cool ”wet look effekt”, men uden at være for meget – du skaber blot en illusion af, at noget er spejlblankt.”

Tecni Art Extreme Splash Wet Domination, L’Oreal Professional, 150 ml., 190 kr.
Fås online HER

Få inspiration til looket herunder

Inspiration til cool og edgy hår