MODEUGERNE

Mulberry viste skoleuniformer, skotsk tern og militærlook på catwalken

Det britiske modehus, Mulberry har ladet sig inspirere af fortiden og klassiske traditioner i sin SS17-kollektion.

Mulberry lader sig inspirere af fortid og traditioner

Fortid og nutid, traditioner og nytænkning smeltede sammen, da Mulberry præsenterede sit bud på næste års sommermode under London Fashion Week.

Chefdesigner Johnny Coca fortæller, at hans inspiration til kollektionen kommer fra alt, der er britisk – skole- og militæruniformer, det klassiske landadel-look med tweed og flæser, de skotske tern, man kender fra kilten. Farverne i kollektionen er dybe – vinrød, flaskegrøn og navyblå går igen.

- Klassisk, men uklassisk. Der er altid en reference til den britiske arv, men det handler om at bruge traditioner til at lave noget moderne. Hvordan vi kan bryde reglerne for at skabe noget nyt, siger Johnny Coca.

LÆS OGSÅ: Mulberry redesigner den ikoniske Bayswater-taske

Især kollektionens accessories viser den spanske chefdesigners kærlighed for at blande det pæne klassisk britiske med oprøret og det skæve, som også er del af kulturarven. Tasker i stribet patchwork, nogle med nitter, og modeller inspireret af de ’skoletasker’, engelske lærere har under armen, når de møder på job.

Skoene mikser det feminine og maskuline – firkantede snuder, masser af flæser, paisleybroderi og punket metal – mens smykkerne i kollektionen er inspirerede af Mulberrys ’arbejder-rødder’ og leder tankerne hen på hverdagsobjekter som blyanter og papirclips.

Mulberry, der begyndte som en familievirksomhed, fejrer i år 45-års fødselsdag og er den største producent af lædervarer i Storbritannien. Der findes to Mulberry-fabrikker i Storbritannien, som beskæftiger 600 medarbejdere.

Se kollektionen i galleriet:

Mulberrys SS17-kollektion

LÆS OGSÅ: Eksklusivt interview | Burberrys Christopher Bailey - Burberry bevæger sig fremad

Læs mere om: