MODEUGERNE

New York Fashion Week - 3 trends, du skal kende

Orange fortsætter sin sejrsgang også ind i 2018, og de store modehuse er hoppet med på denim-vognen.

Kritikken af Donald Trump var ikke allestedsnærværende under New York Fashion Week på samme måde, som den var i foråret, hvor flere designere præsenterede kollektioner, som var en direkte fuckfinger til den amerikanske præsident og hans macho-retorik.

Det var, som om de lidt mere lyse og positive toner dominerede denne gang – måske også fordi det var modehusenes forårs- og sommerkollektioner, som blev præsenteret.

Både pastelfarver som lavendel og lysegul og knaldkulører som pink og orange var at finde mange steder, mens blomster som sædvanlig bliver en del af sommergarderoben – især print af helt bittesmå, fine og feminine blomster.

LÆS OGSÅ: De største tendenser fra modeugen i København

Lidt americana var der selvfølgelig at spore på catwalken. Flere af de helt store og eksklusive modehuse havde denim med i deres kollektioner – måske alligevel en form for vink med en vognstang til Trump om at værne om de amerikanske dyder som frihed, tolerance og diversitet?

Herunder kan du læse mere om tre af de allerstørste tendenser under modeugen i New York og se billeder fra de bedste shows.

Sherlock-chic

Fra venstre: Calvin Klein, Ralph Lauren, Victoria Beckham, Marc Jacobs

En helt særlig brite havde sneget sig ind på catwalken i New York. I hvert fald i ånden. Flere af de mest hypede og toneangivende designere som Calvin Klein og Marc Jacobs – hvis show blev rost til skyerne – havde skelet til mesterdetektiven over dem alle, Sherlock Holmes, og havde masser af tweed og tern – gerne fra top til tå – i deres kollektioner.

Designer-denim

Fra venstre: Zadig & Voltaire, Tom Ford, Carolina Herrera, Oscar de la Renta

Ingen modeuge i New York uden americana – hvad enten det er stars’n’stripes, bandanaer, cowboystøvler eller denim. Det nye denne gang var, at eksklusive modehuse, der mest er kendt for smukke aftenrober og cocktailkjoler – bl.a. Oscar de la Renta og Carolina Herrera – har brugt denim i deres forårskollektioner. Mens nogle designere viste top til tå-denimlooks, nyfortolkede andre de klassiske items som jeans og denimjakken og satte dem sammen med enkle og underspillede over- og underdele, der lod det blå materiale være i fokus.

Orange is the new black

Fra venstre: Marc Jacobs, Tom Ford, Sies Marjan, Calvin Klein

Orange hitter allerede dette efterår, og du kan roligt investere i den frække farve, for den bliver ved med at være populær også til næste år. Bl.a. Tom Ford, Calvin Klein og Marc Jacobs viste masser af orange på catwalken, og når de tre herrer peger på en farve, kan man godt være sikker på, at andre modehuse, stilikoner og highstreet-butikker følger trop.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER