MODEUGERNE

Paris Fashion Week | 3 trends du skal holde øje med

Der var både referencer til superhelte og prinsesser, da de store modehuse viste deres bud på efterårsmoden i Paris.

Hvis det står til de store franske designere, kan kvinder inddeles i to kategorier – superheltinder og prinsesser. Sådan så det i hvert fald ud under modeugen i Paris, som lige er slut. Her viste modehusene efterårsmode, som nok skal vække opsigt i gadebilledet – uanset om man går efter det yndigt feminine eller det funklende rå.

Her får du tre af de største tendenser fra modeugen, som vi helt sikkert kommer til at se mere til.

Sølv, sølv, sølv

Saint Laurent stod for modeugens nok mest omtalte og instagrammede item – et par fald ned-agtige støvler i diskokuglelook og spidse snuder, som ville klæde Wonder Woman anno 2017. Men de cool støvler, som i øvrigt allerede er spottet på en af virkelighedens wonder women, sangerinden Rihanna, var langtfra det eneste skinnende indslag på catwalken i byernes by. Chanel, hvis show havde rummet som tema, viste både tøj og sko i sølv, ligesom bl.a. Balenciaga havde set sig lun på den metalliske farve.

Fra venstre: Balenciaga, Saint Laurent, Lemaire og Chanel. Foto: Mondadori

LÆS OGSÅ: MODEUGE 2017 | 20 looks vi ikke kan få ud af hovedet

Kappeklædt

De lange metalliske støvler var ikke den eneste trend, der ledte tankerne mod kvindelige superhelte. Rigtig mange modehuse havde kapper med i deres kollektioner – fra bølgende og oversize som hos Koche og Alexis Mabille til stramme og minimalistiske hos bl.a. Christian Dior. Så der er nok ingen tvivl om, at superhelte-udstyret bliver en af efterårets gennemgående tendenser, når det gælder overtøj.

Fra venstre: Alexis Mabille, Koche, Christian Dior og Veronique Branquinho. Foto: Mondadori

Pretty princess

Så vidt den slagkraftige superheltinde – var der også designere, som præsenterede et noget blidere og mere yndigt bud på efterårsmoden. Lanvin og Chloé var blandt de giganter, som lod modellerne skridte ned ad podiet i feminine blonder, flæser og plisseringer i hvid, creme og sarte pasteller, som ledte tankerne mod Jane Austens litterære heltinder – eksperter i romantik og forviklinger.

Fra venstre: Chloe, Rochas, Rodarte og Lanvin. Foto: Mondadori

LÆS OGSÅ: Milano Fashion Week | 3 tendenser du skal holde øje med