MODEUGERNE

SHOW | Cecilie Bahnsen klæder den danske kvinde i den britiske skoleuniform

For første gang holdt det danske designtalent Cecilie Bahnsen show, og det var forhåbentlig ikke sidste gang. Kollektionen var inspireret af designerens tid i London, men sat i en dansk kontekst. Og så spillede den både på det feminine og det drengede.

Cecilie Bahnsen skuffede ikke. Overhovedet

Forventningerne backstage var skyhøje, da den danske designer Cecilie Bahnsen holdt sit første show i Operaen. Siden hun i efteråret blev spottet af magasinet ’Dansk’ og senere vandt Magasins eftertragtede designpris ‘Dansk Design Talent Magasin Prisen’, har den danske og internationale modepresse ventet i spænding på Cecilie Bahnsens første kollektion.

LÆS OGSÅ: INTERVIEW | Cecilie Bahnsen er den danske designer, du skal kende lige nu

- Det har bare været vildt, det har været fantastisk, og det var første gang, jeg så 22 af mine looks efter hinanden, sagde Cecilie Bahnsen til IN lige efter showet.

Artiklen fortsætter under videoen…

- Det har været en fantastisk måde at arbejde på, at kunne bygge en historie op, fortsatte hun.

Sjældent har det lydt så enstemmigt hos både høj og lav, at man glædede sig til det samme show. Cecilie Bahnsen kunne med andre ord kun skuffe med sin visuelle historiefortælling.

Men på trods af at flere at hendes styles var skåret efter samme modeller i samme snit, som vi kender fra flere af Cecilie Bahnsens tidligere kollektioner, skuffede hun ikke. Overhovedet.

Hun havde lovet, at kollektionen ville blive bredere i sit udvalg, fx så der kom flere hverdagsstyles. Og det var, hvad vi fik.

Der var Cecilie Bahnsen-striks, og der var Cecilie Bahnsen-jakker, og selvom kollektionen selvfølgelig primært bestod af de feminine, fine kjoler i sart net, lyse blonder og porøse materialer, var der altså nye, mere ’wearable’ toner at se til showet.

LÆS OGSÅ: SHOW | Oh! by Kopenhagen Fur tog moden tilbage til naturen

Rent æstetisk var kollektionen også en fryd for øjet. Særligt showets to højdepunkter, som uden tvivl var to sorte kjoler, den ene i klassisk Cecilie Bahnsen-netstof med små hvide blomster, den anden en helt dyb, sort velourkjole.

Men hvad var det så for en historie, Cecilie Bahnsen fortalte? Jo, der skal vi tilbage til designerens tid o London, hvor hun først gik i skole og siden arbejdede for det internationale modehus Erdem:

- Kollektionen er inspireret af skoleuniformer, og jeg har prøvet at finde den der drengede og feminine balance, der er, når du har uniform på. Pigerne ankommer ’un-done’, og de sætter uniformen sammen på deres egen måde, selvom det er lidt preppy og uniformsagtig, så det har handlet om den der balance, siger Cecilie Bahnsen.

- Inspirationen kommer fra, da jeg boede i London. Vi gik altid gennem Hyde Park, inden vi skulle i skole, og der så man alle de her børn i skoleuniformer, og det var bare så fascinerende, og de så bare så fantastiske ud med deres kapper og deres hatte, siger hun og fortsætter:

- Det er meget en kontrast til det danske, hvor vi er meget mere vilde. At blande de to verdener sammen, synes jeg, var rigtig fedt.

Se interviewet med Cecilie Bahnsen direkte efter showet her: 

Se hele kollektionen, der blev fremvist ved Cecilie Bahnsens show, her i galleriet:

Cecilie Bahnsen | AW17-kollektion

LÆS OGSÅ: MIN MODEUGE | Med INs moderedaktør Louise Amstrup