Til fitting hos Jesper Høvring inden modeugen
MODEUGERNE

Til fitting hos Jesper Høvring: Se INs billedreportage

Designer Jesper Høvring er en favorit i Danmarks mest fashionable kredse

Jesper Høvring er en af kronprinsesse Marys favoritdesignere, og resten af det danske jetset er ligeledes begejstrede for Høvrings glamourøse kjoler og festtøj.

IN var inden modeugen inviteret forbi til fitting af kjolerne i Jespers butik på Frederiksberg.

På besøg hos Jesper Høvring

Butikken er ligesom kjolerne glamourøs. Der hænger lysekroner i loftet, spejle på væggene og en rund sofa betrukket med grøn velour står til højre i lokalet. Stilen er gennemført, og man får straks fornemmelsen af, at intet er overladt til tilfældighederne.

Da INs udsendte ankommer er modellerne det ikke. Jesper Høvring og hans hold af flittige hjælpere dobbelttjekker, at kjolerne har fået de korrekte modelnavne-tags på og at det hele står klar.

Den første model, der skal prøve kjoler og Omegas ure, som er lånt til modeshowet, er svenske Anna Hartz. Hun er så heldig at skulle have en lang sort kjole i Audrey Hepburn-stil på, på catwalken.

Senere ankommer model nummer to, Vendela Johansson, som også er fra Sverige. Jesper Høvring får modellerne til at gå i kjolerne, så han kan se, om de mangler mere slæb, mere fyld i skørterne.
 

Jesper Høvrings kollektion: Old Hollywood og russisk dekadence

INs udsendte forelsker sig allerede fra start i en lang kjole med et gråt og hvidt blomsterprint.

"Det er et print, vi har fået lavet, inspireret af et gammelt tapet", fortæller han.

I det hele taget er der fokus på en svunden stilverden, 'Old Hollywood'; En tid, hvor kvinder ikke glemte at lakere neglene, altid satte håret og havde de smukkeste kjoler på. Jesper Høvrings vinterkollektion 2013 er som taget ud af et eventyr eller en Grace Kelly-film.

"Vi går altid helt vildt meget op i kroppe, ikke i mode. Smukke ting, du ved. Det har taget en evighed at skabe disse kjoler, men vi har ladet os inspirere af 80'ernes stilikoner og tunge materialer, såsom velour, og
af russisk dekadence; En storhedstid med kjoler, der smygede sig om kvindekroppen",
siger Jesper og tilføjer:

"Jeg forestiller mig sådan en Old Hollywood-kvinde - Rita Hayworth eksempelvis. Det er også der, (Omega)urene kommer ind - det er det rene luksus."

Show-kjolen
Smukke Maja Kragh er tredje model, der skal have tilpasset sin kjole. Jesper Høvring tager en sort velourkjole frem med et guld-broderet rygstykke og en dertilhørende turban. Maja Kragh skal åbne showet i drømmekjolen. Det her kan kun blive et godt show, fornemmer man.

Se billeder fra fitting hos Jesper Høvring i galleriet nedenfor.

Til fitting hos Jesper Høvring: Se billedreportagen