SHOPPING

3 brands, der støtter Kvindernes internationale kampdag

I forbindelse med Kvindernes internationale kampdag, har 3 seje brands sat fokus på kampen for kvinders rettigheder gennem salg af eksklusive pieces og kollektioner. Se her, hvilke fine items, du med god samvittighed kan klikke hjem og støtte sagen.

Den 8. marts har siden 1910 været den dag, hvor vi internationalt sætter fokus på kvinders rettigheder – og hvor vi hylder alle skønne kvinder.

Kvindernes internationale kampdag sætter fokus på mange vigtige emner, og har de senere år især haft fokus på sexisme, sex uden samtykke, vold og kønsroller. Datoen blev da også opstart til danske kvinders kommunale valgret i 1908, som senere førte til kvindernes politiske stemmeret i 1915.

Læs også: Kvinder har kæmpet kampe i over 100 år, men hvad har de egentlig opnået?

I forbindelse med Kvindernes internationale kampdag 2021 har 3 seje brands sat fokus på kampen for kvinders rettigheder gennem salg af eksklusive pieces og kollektioner.

Mango

Det spanske highstreet-brand, Mango, har valgt at fejre kvindedagen med deres capsule kollektion, designet af den mexicanske artist, Ana Leovy. Anas værker har fokus på fejringen af diversitet, og hendes arbejde koncentrerer sig ofte omkring stærke, kvindelige karakterer.

Kollektionen består af to t-shirts og en tote-taske - alt sammen lavet i bæredygtige materialer. Al udbytte går til Vicente Ferrer Foundation (VFF), som arbejder for at forbedre kvinders rettigheder i det sydlige Indien. Mango og Vicente Ferrer Foundationens samarbejde startede allerede i 2005, og de har siden da arbejdet sammen på adskillige projekter.

Du kan købe den flotte kollektion og støtte den gode sag lige HER.

Læs også: De 16 flotteste kjoler fra Golden Globes 2021

Net-A-Porter

Verdens førende e-commerce forhandler indenfor luksusvarer, Net-A-Porter, har valgt at fejre kvindedagen med en 13-pieces kollektion indenfor både livsstil, Ready-to-wear og smykker. Kollektionen er designet af de 12 kvindelige designere, Stella McCartney, Emilia Wickstead, Westman Atelier, Tove, Anya Hindmarch, Jennifer Fisher, Simone Rocha, Amina Muaddi, Ninety Percent, Roxanne Assoulin, Alighieri og Anissa Kermiche.

Al udbytte går til kvindeorganisationen, Women for Women International, som hjælper kvindelige overlevere af krige til at genopbygge deres liv. Organisationen tager hånd om de kvinder, som bor i nogle af de mest farlige områder i verden, og tager dem gennem et årelangt træningsprogram, hvor de lærer om deres rettigheder, sundhed, muligheder samt får et netværk af støttende kvinder med lignende oplevelser.

Læs også: Christina Hagen: Jeg gider ikke være kaffekrus-feminist, jeg gider ikke være t-shirt-feminist og jeg gider ikke at være Beyoncés album-feminist

Net-A-Porter inviterer ligeledes sit globale fællesskab til at dele deres #PowerToChange, og for hver tagget post vil Net-A-Porter donere 1 dollar (6 kr.) til Women for Women International.

Du kan købe den flotte kollektion og støtte den gode sag lige HER.

Munthe

I anledning af Kvindernes Kampdag har det danske highend-brand, Munthe, valgt at sætte fokus på kvinders rettigheder med en ekspressiv t-shirt i 100% økologisk bomuld. 150 kroner fra salget af t-shirten går til Danmarks ældste kvindeorganisation, Dansk kvindesamfund, som konstant kæmper for, at ligestilling mellem kønnene er på den politiske agenda.

Læs også: 9 designertasker, der aldrig går af mode

Herudover har Munthe lige nu fokus på den kønsmæssige ubalance i kunstens verden, og poster derfor ugentligt en sej, kvindelig kunstner på sin Instagramprofil @muntheofficial.

Du kan købe den flotte t-shirt og støtte den gode sag lige HER.

Læs også: De tre vigtigste kvindekampe lige nu

I galleriet herunder kan du se de 3 brands seje kollektioner, som sætter fokus på, og støtter op om kvinders rettigheder.

3 brands, der hylder Kvindernes Internationale Kampdag

Læs også: 10 smykker, der er værd at investere i