SHOPPING

7 danske smykkebrands, der er værd at kende

Smykker er tit noget, vi associerer med særlige begivenheder, og folk vi elsker, og vi har derfor kigget mod nye, danske brands, som leverer helt unikke og smukke smykker, som vi har sat på vores ønskeseddel eller drømmer om at give til en, vi holder af. Læs med i artiklen herunder, når vi gør dig klogere på 7 danske smykkebrands, som du skal kende lige nu.

Smykker er essentielle for at give vores look et personligt og unikt touch, og uanset om du er til guld, sølv, perler eller farver, så er der noget for dig.

Selvom klassikerne som Georg Jensen, Marlene Juhl Jørgensen og Ole Lynggaards smykker altid står højt på ønskelisten, så har vi kigget nærmere på nogle af de nyere danske brands, som i den grad også formår at skabe stilfulde og smukke smykker.

Læs også: 10 smukke og behagelige badedragter, som vi ikke kan vente med at bruge

Læs med herunder, hvor vi har samlet 7 danske smykkebrands, som du skal kende lige nu.

7 danske smykkebrands

Corali
Måske kender du allerede det københavnske mærke, Corali, som er skabt af Caroline Sillesen, der laver skulpturelle former inspireret af sit arbejde som arkitekt. Hendes nyeste kollektion, ’Personas Collection’, er helt unik og bestemt værd at tjekke ud. Alle hendes smykker er håndlavede i 14k guld og 925 sterlingsølv. 

Hanrej

Hvis du ikke allerede kender unisexbrandet, Hanrej, så er det ved at være på tide, du gør! Deres cool smykker lader sig inspirere af det autentiske og nuancerede udtryk, og henvender sig ikke til køn, men mennesket i sig selv. Særligt drømmer vi om deres chunky kædehalskæder og -armbånd!

Lea Høyer

Det smukke Lea Høyer-univers har eksisteret siden 2017, og er klart et brand, du skal kende! Med deres chunky øreringe og detaljerede halskæder formår brandet i den grad at balancere mellem det æstetiske og enkle udtryk sammen med det cool og anderledes look. Lea Høyer lader sig samtidig inspirere af naturen og dens naturlige evne til at skabe noget unikt. Brandets filosofi er ikke bygget op omkring trends, men i stedet stræber de efter at tilbyde langvarige designs i høj kvalitet.

Leleah
Hos Mona Lena Attia er hvert smykke unikt, og findes kun i et begrænset antal. Kombinationen af den feminine og enkle stil blandet med det rå og farverige giver det perfekte touch til garderoben. Smykkerne er skabt af 9- og 14k guld.

Maria Sørensen
Maria Sørensen tilbyder et hav af smukke smykker. Hendes smykkeunivers fokuserer på det simple udtryk med få, fine detaljer, som gør smykket helt særligt. Samtidig fokuserer smykkedesigneren på holdbarheden ved smykket, og hvordan det skal være et smykke, som du kan bruge mange år frem. Derfor specialiserer brandet sig også i recycling, og giver mulighed for, at du kan skabe et nyt smykke af et af dine gamle smykker, så smykkets historie bæres videre og får helt nyt liv. Smykkerne skabes af enten 18k guld, 14k guld, sterlingsølv eller perler. 
Ragbag
Det er det seje kærestepar, Martin Lyne og Jannick Lindberg, der står bag det spritnye smykkemærke, Ragbag. Samme par står bag modelbureauet Le Management og hudplejemærket Woods Copenhagen. Smykkerne er enkle og inspireret af den skandinaviske, rene stil uden for mange detaljer. Her er nøgleordene ’less is more’. Smykkerne er håndlavede i sterlingsølv og med 18k guld-belægning. 

Sara Jin Mi

Guldsmeden Sara Jin Mis karakteristiske smykker fokuserer på en kombination af det luksuriøse og det afslappede udtryk, hvilket gør smykkerne nemme at style som både hverdags- og festsmykke. Hendes abstrakte og dynamiske smykkeunivers, der bliver skabt fra hendes atelier i hjertet af København, er i den grad værd at kigge nærmere på. Smykkerne laves blandt andet i materialer som 18k guld, diamanter, safir og opal.

Læs også: Her er sommerens største tasketendenser