SHOPPING

8 klassiske kjoler, du bør eje

Byg din garderobe op med klassikere, du kan bruge igen og igen, sæson efter sæson - og undgå tøjkriser. Vælg klassiske kjoler, du føler dig godt tilpas i. Har du alle kjolerne i din garderobe? Hvis ikke, så er det vist tid til en shoppetur.

Kjoler er og bliver en trofast følgesvend i enhver kvindes garderobe. Tænk på kjoler som to-go-outfits, du hurtigt kan hoppe i og lyne op - og som både kan dresses op eller ned, afhængig af anledningen. Det handler om at finde kjoler, som klæder din stil og figur.

LÆS OGSÅ: 10 typer tasker, enhver kvinde må eje

8 klassiske kjoler, du bør eje

Mangler du inspiration til hvilke klassiske kjoler, du bør have i dit klædeskab? Så finder du her 8 klassiske kjoler, du helt sikkert ikke vil undvære i din garderobe.

1. Den lille sorte 

Den lille sorte er en klassiker, som de fleste kender til. Coco Chanel introducerede os for den lille sorte i 1926, og siden da er kjolen blevet verdensberømt. Hun ville give kvinder en enkel kjole, der var tidløs. Kjolen er i dag et must i enhver kvindes garderobe, da den kan redde enhver tøjkrise. Gå efter en enkel kjole, så du kan beholde den i din garderobe sæson efter sæson.

Kjole, Givenchy, 11.100 kr. Kan købes online HER 

2. Sommerkjolen

Alle kvinder bør eje en kjole så florlet og sommerlig, at de drømmer om den hele vinteren. Spagettistropper, lette stoffer og lyse farver er et must for sommerkjolen. Bær kjolen som den er, og når duggen falder, kan du tilføje en chunky sweater.

Kjole, Redvalentino, 2.900 kr. Kan købes online HER 

LÆS OGSÅ: 7 måder at style bukser med vidde

3) Festkjolen

Festkjolen er sjældent øverst på prioriteringslisten, men når invitationen til et bryllup, galla eller en anden festlig begivenhed kommer, spreder panikken sig hurtigt. Tøjkrise! Vi kender det alle. Så er det afsted til diverse butikker for at opstøve en passende kjole. Men som altid kan man aldrig finde det rigtige, når man er på udkig. Derfor er det en god idé at have en festkjole hængende hjemme i garderoben. Festkjolen kan både være lang, kort, stram eller løs. Dog skal man altid følge invitationens dresscode, hvis sådan en står skrevet. 

Kjole, Alexandre Vauthier, 17.930 kr. Kan købes online HER 

LÆS OGSÅ: Må man have sort på til bryllup?

4. Skjortekjolen

Skjortekjolen er et must, da den både kan bruges på arbejde og til en afslappende weekend, hvis man styler den rigtigt. Det er en klassisk kjole, som nok aldrig går af mode, da den kommer i uendelige farver, mønstre og detaljer. Brug den på arbejde med flade sandaler eller mules, og til weekendens brunch med behagelige sneakers.

Kjole, Nué Notes, 1.200 kr. Kan købes online HER 

LÆS OGSÅ: Sandaler med lav hæl

5. Vinterkjolen

Vinterkjolen er en af de mest undervurderede kjoler. Den er genial på de dage, du har brug for at iføre dig noget varmt, og så kan den styles på utallige måder. Vælg en simpel kjole, som du kan style op eller ned med accessoires og sko.

Kjole, Bite Studios, 6.630 kr. Kan købes online HER 

6. Arbejdskjolen

Arbejdskjolen er et must, når du har brug for at iføre dig noget, der giver dig et ekstra boost. Om sommeren kan du bruge den med bare ben, mens du om vinteren kan tilføje strømpebukser og en lækker cardigan. Hver arbejdsplads har forskellige regler, når det glæder dresscode. Her er nogle tommelfingerregler, som du bør følge – uanset om din arbejdsplads har opstillet et regelsæt eller ej.

1. Ingen maveblusen – den er til fritidsbrug.
2. Kjolen må ikke være så kort, at du ikke kan bukke dig ned.
3. Nedringet er flot, men på arbejdet kan det være liiidt for upraktisk.

Kjole, Diane Von Furstenberg, 3.200 kr. Kan købes online HER 

LÆS OGSÅ: 13 lækre tasker til jobbet

7. Lag- på-lag kjolen

Lag-på-lag kjolen kan du bruge hele året rundt og til alt i din garderobe. Vælg en kjole, som ikke er for stram, da den helst skal kunne gå over bukser. Style kjolen om sommeren med en T-shirt under og en chunky strik til, når mørket falder på. I de køligere måneder kan du bruge kjolen med bukser under og en cardigan over.

Kjole, Neo Noir, 599 kr. Kan købes online HER 

8. Date-kjolen

Date-kjolen kan være stram, løs eller noget tredje - bare den føles rigtig for dig – så du kan iføre dig den på de ekstra romantiske aftener.

Kjole, Cecilie Bahnsen, 6.930 kr. Kan købes online HER 

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en ekslusiv gave - KØB HER

Læs mere om: