SHOPPING

Bowlingskjorten – fra kikset til cool

1950’erne var årtiet hvor unge, amerikanske mænd gjorde bowlingskjorten hip. Selv udenfor de store byer blev skjorten båret til den lokale diner, på arbejde, til fodboldkampe, og – naturligvis – til bowling. Bowlingskjorten har ligget på hylden lige siden, men i dag er den hippe 50’er skjorte tilbage i modebilledet.

Lad os lige allerførst slå fast hvad bowlingskjorten egentlig talt er for en størrelse. Skjorten er kendetegnet ved dens firkantede facon og korte ærmer. Den har knapning foran, store lommer og en bred, flatliggende krave. Den old-school bowlingskjorte, der var et hit for herre i 1950’erne, er for alvor tilbage i modebilledet.

Bowlingskjorten et set under SS19 modeugen hos modehuse som Chanel, Burberry, Prada, Fendi og mange flere - alle i forskellige mønstre, materialer og moderne fortolkninger. Den kvadratiske skjorte blev oprindeligt produceret i mørke eller afdæmpede farver som dyb bordeaux, mørkeblå eller beige. I dag er skjorten også at finde med orientalske designs – orkidéer, batik, drager, planter og dyreprint - der skaber nostalgisk mode på ny.

LÆS OGSÅ: 4 tendenser fra modeugen, du kan bruge allerede nu

Bowlingskjorten kan styles åben med en top indenunder, lukket med vide bukser eller til en pencil skirt, der forener arbejdstøjet med en afslappethed i ét og samme look. Skjortens lette materialer, ofte naturmaterialer som silke og bomuld, gør den til din sande ven i sommervarmen. Den er nem at hoppe i netop den morgen, hvor du har ladet vækkeuret ’snooze’ lidt for længe. Du kan endda slippe afsted med at hænge den på bagsiden af badeværelsesdøren og give den en tur med en steamer, frem for at dedikere din søndag eftermiddag på at vaske, tørre og stryge – hvem vil ikke gerne slippe for dét?

Bowlingskjorten er og bliver et modigt valg. Den er nem at style, og derfor vil den nok altid forblive en del af modehistorien. Så en lille reminder: jo modigere, jo bedre!

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Den simple bowlingskjorte

Denne bowlingskjorte fra Nanushka er en simpel fortolkning af den ellers ofte flerfarvede skjorte. Netop skjortens enkelthed gør, at den er nem at style. Inspireret af Chanel, kan man på særligt varme dage parre bowlingskjorten med et af sommerens andre store hit: cykelshorts.

Bowlingskjorte, Nanushka, 2.165 kr. Kan købes online HER 

Den lyserøde bowlingskjorte

I et miks af en kantet facon og sarte nuancer danner denne bowlingskjorte en perfekt kombination mellem det maskuline og feminine. Style den med et par fritidsinspirerede shorts, og lad skjorten hænge delvist ud over bukserne for et afslappet look.

Bowlingskjorte, Y/Project, 5.039 kr. Kan købes online HER 

Se HER, hvordan du bruger shorts på arbejde 

Bowlingskjorten til ferien

Style den med denimbukser i sarte nuancer som sand eller beige. Når du skal vælge sko kan du med fordel vælge et par støvler til arbejde eller sandaler til fritid.

Bowlingskjorte, Minimum, 500 kr. Kan købes online HER 

Bowlingskjorte med knald på

Denne silkeskjorte fra Gucci har en lethed, der egner sig perfekt til afslappede strand-dage under varmere himmelstrøg. Har du ikke en caribisk-ø-havs-ferie i kalenderen netop nu, kan du (heldigvis) sagtens anvende den humørrige bowlingskjorte herhjemme. Lad i så fald et reggae- og hippietema bære dig igennem en ellers grå mandag.

Bowlingskjorte, Gucci, 7.094 kr. Kan købes online HER 

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Den klassiske

Denne bowlingskjorte vækker minder om Charlie Sheen i filmen ”Two and a half men”, der somme tider (hvis ikke altid) bar bowlingskjorter som de genkendes bedst – med lodrette striber. For et cool og gennemført look, kan du style den stribede skjorte med et par shorts, en nederdel eller accessoires i samme farvetoner som skjortens striber.

Bowlingskjorte, Wrangler, 500 kr. Kan købes online HER 

LÆS OGSÅ: Style din statement T-shirt på 3 måder