SHOPPING

De 11 bedste vintagebutikker i Danmark – og online

Vintage- og genbrugstøj er populært som aldrig før. Gå på opdagelse i de bedste vintage- og genbrugsbutikker i København, Aarhus og online, som sælger både ældre og nyere brugt design fra de store modehuse.

Engang var dét at følge modens tendenser et tegn på en modebevidst kvinde, men i dag er den største modedille af dem alle, at være sin egen.

Det betyder blandt andet, at mange valfarter til vintagebutikker landet over, hvor stilfulde kjoler, kvalitetsstilletter og smukke tasker er at finde på hylderne – og endda til overkommelige priser.

LÆS OGSÅ: 5 tips til at shoppe mere bæredygtigt

Hvad der ellers tidligere var associeret med mølkugler, kælderlugt, mormorstil eller anden levn fra gammel tid, er i dag blevet et shoppemekka for den moderne – og måske miljøbevidste – kvinde.

De bedste vintagebutikker og -webshops

Hvis du er på udgik efter de bedste vintagefund, kan du finde det bedste København, Aarhus og online har at byde på, herunder.

De bedste vintagebutikker i København

Gå på opdagelse i de bedste vintage- og genbrugsbutikker i København. Her er de 4 bedste vintagebutikker i København.

Genbrugsbutik: ’København K’

København K er den perfekte genbrugsbutik til nybegyndere indenfor genbrug, da genbrugsklunset er nøje udvalgt og velorganiseret. Her finder man lange rækker af farvestrålende tøj – både pelsede sager og glimtende fund.

København K, Studiestræde 32, 1455 København
Læs mere om genbrugsbutikken ’København K’ her, eller følg butikken på Instagram: @kbhvintage

Vintagebutik: ’Times up vintage’

I et lille, delikat lokale i Krystalgade står tætpakkede tøjstativer side om side. Gucci, Chanel, Hermés, Monies og Valentino er blot nogle af de high end mærker, som er til at spotte på bøjlerne. Lady Gaga besøgte butikken, da hun var i Danmark for at optræde i 2012, og det siges, at hun samlede intet mindre end hele 22 poser lækkert genbrugstøj med sig fra den lille butik.

Times up vintage, Krystalgade 4, 1172 København
Læs mere om vintagebutikken ’Times up vintage’ her, eller følg butikken på Instagram: @timesupvintage

LÆS OGSÅ: Eva Kruse: Modebranchen skifter ham og får et mere bæredygtigt fokus

Genbrugsbutik: ’Magnolias luksus 2ndhand’

Gemt i en kælder, midt i Københavns shoppemekka, findes Magnolias luksus 2ndhand. Her kan du gå på opdagelse i et skatkammer af nystrøget high-end-genbrug af mærker som Acne Studios, Loewe, Yves Saint Laurent, Baum und Pferdgarten og mange flere.

Magnolias luksus 2ndhand, Købmagergade 5, København K
Læs mere om genbrugsbutikken ’Magnolias luksus 2ndhand’ her, eller følg butikken på Instagram: @magnoliasluksus2ndhand

Vintagebutik: ’Collect23’

Vintagebutikken Collect23 er drevet af vintageelskeren Julie Blichfeld. I butikken kan man finde farverige vintagefund af både kendte og ukendte designere, og du kan være helt sikker på at finde et unikt udvalg, der varierer lige fra silkejakker og broderede veste til pyntede hårbånd og perlesmykker i frugtformede støbninger.

Collect23, Gothersgade 27, 1123 København
Læs mere om genbrugsbutikken ’Collect23’ her, eller følg butikken på Instagram: @collect23

De bedste vintagebutikker i Aarhus

Landets næststørste by har et hav af skønne vintage- og genbrugsbutikker, du kan gå på opdagelse i. Her er de 3 bedste.

LÆS OGSÅ: H.K.H. Kronprinsesse Mary: Modebranchen skal tænke og producere på nye måder, så forbrugerne får let ved at træffe grønne valg

Genbrugsbutik: ’Soul Shine’

Genbrugsbutikken Soul Shine er en hyggelig og spændende butik. Soul Shine er en non-profit-butik, og tilbyder genbrugsguld til gode penge. Desuden byder butikken på en pause fra shoppingen i deres tilhørende café, som ligger i en hyggelig baggård. Soul Shine er med andre ord absolut et besøg værd.

Soul Shine, Graven 24, 8000 Aarhus C
Læs mere om genbrugsbutikken ’Soul Shine’ her, eller følg butikken på Instagram: @soulshineaarhus

Genbrugsbutik: ’Komma’

Hos Komma kan private leje en plads og sælge dét tøj, som de mener kan få nyt liv hos nye ejere.  Butikken tilbyder konceptet ”all in”, hvor det eneste du skal gøre, er at aflevere dit tøj i butikken, som herefter står for at udvælge de ting de mener at kunne sælge. Du slipper for prissætning og for at hænge det hele på bøjler – hvor nemt kan det blive?

Komma, Studsgade 6, 8000 Aarhus C
Læs mere om genbrugsbutikken ’Komma’ her, eller følg butikken på Instagram: @komma_aarhus

LÆS OGSÅ: Veras bedste vintagetips

Genbrugsbutik: ’Högenhof’

Högenhof tilbyder pre-loved luksusgenbrug. Butikkens ejer Laura mener ikke at high end defineres af mærke eller pris, men efter kvaitet og æsketik, hvorfor man kan gå på opdagelse i alt fra Stine goya, Ganni, COS og Zara til Gucci, Stella McCartney og Isabel Marant. Butikken ligger i latinerkvarteret på den altid smukke Badestuegade.

Högenhof, Badestuegade 18, 8000 Aarhus C
Følg butikken på Instagram: @hogenhof_preloved_luxury

De bedste online vintagebutikker

Hvis du er mere til behagelig sofashopping online, får du her de bedste vintage- og genbrugs Gå på opdagelse i de bedste vintage- og genbrugsbutikker i København. Her er de 4 bedste vintagebutikker i København.

Vintage webshop: ’The Vintage Bar’

The Vintage Bar er en dansk webshop, der sælger designertasker- og smykker. Selvom online-universet af genbrugs-designertasker ikke har mere end et par år på bagen, er The Vintage Bar blevet et velkendt univers for mange genbrugs- og vintageelskere. De sælger genbrugstasker fra både Louis Vuitton, Prada, Gucci, Chanel, Bottega Veneta og mange flere, og kan alt sammen erhverves gennem deres meget overskuelige hjemmeside.

Du finder webshoppen ’The Vintage Bar’ her, og kan følge dem på Instagram her: @the_vintage_bar

Vintage webshop: ’Veras Vintage’

På Veras Vintage kan du scrolle dig gennem et hav af loppefund i alle prisklasser. Rebecca Vera Stahnke, indehaver af Veras Vintage, mener at følelsen af at iklæde sig et nyt stykke tøj, ikke nødvendigvis handler om, at det er nyt fra butikken, men i stedet om, at det er nyt for én selv. Med Veras Vintage ønsker Rebecca Vera Stahnke at give denne følelse videre til andre, så alle kan shoppe nyt og rydde ud i garderoben. På den måde kommer genbrug til glæde for både én selv, for andre – og især for miljøet.

Psst… du kan tage et kig i Rebecca Vera Stahnkes eventyrlige vintage-garderobe her

Du finder webshoppen ’Veras Vintage’ her, og kan følge dem på Instagram her: @verasvintagedk

Vintage webshop: ‘Datid Vintage’

”Alt tøjet i Datid Vintage er, hvad det udgiver sig for. Det er ikke nyt, det er sikkert ikke helt perfekt, det er ikke skabt nutidigt efter et ideal, som ingen kan leve op til. Det er stykker af historien, stykker af et andet menneske, stykker af personlighed!”. Sådan beskriver indehaver af online-universet, Datid Vintage, sin lille perle af en digital butik. Hjemmesiden byder på fund fra 1930erne op til 1970erne, og et besøg på websitet bringer dig helt sikkert tilbage til en af de fantastiske modeårtier.

Du finder webshoppen ’Datid Vintage’ her, og kan følge dem på Instagram her: @datidvintage

LÆS OGSÅ: Pia Storm: Jeg har ikke gået i bukser i 10 år