SHOPPING

Håndlavede Hermès tasker på aktion

Struds, krokodille, alligator og kalv – Hermès legendariske Kelly- og Birkin-tasker er udbudt i mange varianter på den kommende internationale auktion hos Bruun Rasmussen i Bredgade.

Kelly og Birkin
Hermès er særligt kendt for sine håndlavede tasker af højeste kvalitet. Husets signaturtaske Sac à dépêches blev lavet i 1935, skiftede 20 år senere navn til "Kelly" - opkaldt efter ingen ringere end Grace Kelly, der i midt-halvtredserne blev fotograferet med tasken i det amerikanske tidsskrift "Life Magazine".

En anden berømt Hermès håndtaske er 'Birkin'-tasken, som er fra 1984. Den er opkaldt efter den britiske skuespillerinde Jane Birkin, som efter et tilfældigt møde med Hermès daværende chefdesigner Jean-Louis Dumas, hvor hun beklagede sig over, at det var svært at finde en rummelig lædertaske. Herefter designede han i samarbejde med hende en taske, der blev opkaldt efter "Birkin" selv.

International auktion
Auktionshuset Bruun Rasmussen i Bredgade i København, vil der i slutningen af februar blive bortauktioneret i alt 14 håndlavede Hermès tasker - heriblandt 11 Kelly-tasker og en Birkin-taske. - Auktionen byder også på tasker fra Louboutin og Chanel.

Bruun Rasmussen
Bredgade 33
DK-1260 København K

Eftersyn: 20.-24. februar.
Auktion: 27. februar kl. 16.

Læs mere om: