SHOPPING

House of Dagmar

Søstrene Karin, Kristina og Sofia står bag det hippe svenske mærke House of Dagmar, som de har opkaldt efter deres farmor. Kvaliteten er i højsædet, og House of Dagmar, der sidste år fik æren af at åbne modeugen i New York, gør det til en æressag ikke at følge nogen form for trends.

Søstrenes farmor, Dagmar, arbejdede som sømmerske, og det var hende der lærte pigerne at sy og skabe mode.
- Hun var et generøst og positivt menneske, som vi ofte tænker på. Hun havde ingen penge, men klædte sig alligevel på en iøjnefaldende måde, fortæller Karin Söderlin, som sammen med sine søstre Kristina og Sofia grundlagde House of Dagmar for fem år siden.

Trygt teamwork
- Vi føler os meget trygge med hinanden og kender hinandens tankegang. Vi har overhovedet ikke samme smag, men trækker i forskellige retninger, hvilket er godt, da vi så ikke sidder fast. Vi finder hinanden i teamwork, fortæller Karin Söderlin, der ligesom sine to søstre er "kvalitetsnørd".
- Couture har altid inspireret os, og derfor arbejder vi med tøj, der er meget bearbejdet. Vi har lige været i Italien på en garnmesse, hvor to lejligheder var fyldt til randen med garnstumper. Hver gang er vi lige eksalterede, siger Karin.

Kæmpe succes
Siden grundlæggelsen af House of Dagmar har søstrene høstet en skov af internationale priser - blandt dem den prestigefulde GenArts Fresh Faces, der gav dem mulighed for at få lov til at åbne modeugen i New York. Men trods succesen vil de hellere udvikle sig langsomt.
- Selv om der er mange muligheder i USA, vil vi hellere tage det roligt og satse på at få gode butikker end mange, som måske ikke helt er de rigtige, siger Karin Söderlin.

Se mere på houseofdagmar.se

Blå bog

Født: I Göteborg, 1967 (Karin), 1971 (Kristina) og 1983 (Sofia).

Uddannelse: ESMOD i Paris (Kristina), pr og markedsøkonomi (Karin), tekstiløkonom fra Borås (Sofia).

Karriere: Grundlagde mærket i 2003 og har siden modtaget et utal af internationale priser. Tøjet findes i 100 butikker verden over, hvoraf de 20 ligger i USA.

Stil: Moderne, stilren, nordisk og kvindelig.
Inspiration: Kreative kolleger inden for bl.a. film, kunst og arkitektur.

Mission: At etablere sig som et ledende modemærke i hele verden og samtidig have det sjovt. Højdepunkter: Alle vores priser, som har været en hjælp på vejen og en støtte, når vi har været usikre.

Fremtidsambition:
At skabe et internationalt modehus og at fortsætte med det, vi bedst kan lide. Motto: At gå mod trends og skabe vores egen stil.