SHOPPING

Hvorfor fejrer vi Mors Dag?

Mors Dag rimer på blomster, opmærksomhed og forkælelse af kvinden, der står os allernærmest - nemlig vores mor. Men hvem var det nu lige, der fik den geniale idé at fejre hende, og hvordan blev det en tradition? Bliv klogere her, og få inspiration til, hvad du kan forære din mor på mors dag.

Mors dag - en hyldest til kvinderne

Mange forbinder Mors dag med en kommerciel mærkedag, hvor butikker og producenter udnytter chancen for lidt ekstra salg, men faktisk er der en langt mere charmerende tanke bag mors dag. Det var den amerikanske forfatter Julia Howes, der tilbage i 1870 fik idéen at vie en dag til at hylde mødre. Dagen skulle markere et ønske om fred, men på trods af hendes arbejde med at udbrede dagen, blev den aldrig rigtig skrevet i kalenderen i Julias levetid.

Har du planer om at forkæle din mor med en rejse på Mors Dag? Her er pakkelisten til storbyferien!

Samtidig arbejdede den amerikanske kvinde Anna Jaris i en gruppe af mødre, som gik under navnet 'Mothers Day Work Club'. Her kæmpede de for at forbedre sanitære forhold og mindske børnedødelighed. I den forbindelse fik hun - nok med inspiration fra Julie Howes - idéen til at indføre en dag til ære for kvinders arbejde. Og selvom dagen heller ikke i hendes levetid blev en officiel mærkedag, var hendes arbejde langt fra spildt. For efter hendes død kæmpde hendes datter for at give dagen en plads i kalenderen, og i 1914 blev Mors Dag udråbt som en national mærkedag. Præsidenten begrundede beslutningen med, at moderen er helten i hjemmet, og at hun derfor fortjener en dag, hvor vi hylder hende.

LÆS OGSÅ: Derfor får du skønhedspletter

De 9 bedste gaver til Mors Dag 2020

I år falder Mors Dag søndag den 10. maj, og der skal mødrene forkæles. Mangler du en gave til din mor? Så se med her, og bliv inspireret til at finde den bedste gave. 

1. Keramikkursus

Giv et keramikkursus til din mor, så I sammen kan male jeres helt eget keramik. Som gæster har I frit valg blandt kopper, tallerkener og vaser. Du betaler blot for det stykke keramik, du vil have, og så er resten helt op til dig. Mens medarbejderne færdiggør jeres værk, kan I nyde en kop kaffe eller et glas vin i caféen.


Creative Space, Keramik, fra 200 kr. Læs mere HER 

2. Abonnement på et magasin

Holder din mor af at være opdateret på de nyeste trends inden for mode og skønhed, kan du forære hende et abonnement på IN – en gave, der holder langt ude i fremtiden. Du kan købe et abonnement på alt fra tre til 24 numre af IN, og til alle former for abonnementer følger en velkomstgave.


IN, abonnement, fra 119 kr. Kan købes online HER  

3. Farvestrålende blomster på abonnement

Giv en smuk buket blomster til din mor - enten ugentligt eller månedligt – med et abonnement ti Bloomon. Din mor får leveret blomsterne direkte til hoveddøren, og du kan skræddersy blomster-abonnementet, så det passer til din mors præferencer.


Bloomon, fra 249 kr. Kan købes online HER 

4. En smuk vase

Hvis du giver en mor en smuk buket blomster, kan du supplere med en vase. Den farvestrålende Hay-vase vil uden tvivl sætte lidt kulør på tilværelsen hjemme hos din mor.

Splash vase, 399 kr. Kan købes online HER 

5. Hendes yndlingsparfume

Skal du forkæle din mor lidt ekstra, kan du forære hende hendes yndlingsparfume. Denne nye Sí Passione fra Giorgio Armani er en nyfortolkning af Armanis signaturduft, og den kommer i en smuk rød flakon, der repræsenterer femininitet.


Sí Giorgio Armani, fra 460 kr. Kan købes online HER 

6. Et spaophold

Forkæl din mor med et spaophold. Ud over at få en oplevelse sammen får I også slappet af og nydt hinandens selskab.


Spaophold, fra 1.700 kr. Kan købes online HER 

7. Plejende ansigtsprodukter

Er din mor til cremer, olier og masker, kan du forære hende lækre hudplejeprodukter. Den luksuriøse lermaske fra Tromborg med detox-effekt og mineraler giver et frisker huden op og forbedrer dens tekstur. Anti-aging glow serum fra Tromborg indeholder ekstrakt af passionsfrugt og -blomst, der blødgør og afstresser huden og får den til at stråle.

 

Tromborg, Serum, 740 kr. Kan købes online HER  / Tromborg, ansigtsmaske, 640 kr. Kan købes online HER 

8. Et glitrende smykke

Et par simple øreringe går du aldrig galt i byen med, og disse fra Maanesten kan kombineres med andre øreringe for et mere komplekst look. Med et smykke kan din mor have et minde om dig tæt på sig hele tiden.


Maanesten, øreringe, 250 kr. Kan købes online HER

9. Luksuriøs chokolade

Skal du forkæle din mor med noget lækker chokolade til Mors Dag? Der er intet så godt som chokolade, og Summerbird laver herlige æsker med masser af forskellige smagsvarianter.


Summerbird, chokolade, 200 kr. Kan købes online HER 

Læs mere om: