SHOPPING

MODE | 11 kendte danske kvinder i international mode

IN har klædt 11 kendte og stilfulde danske kvinder på i 11 unikke looks fra de internationale modehuses efterårskollektioner. Se med her og få inspiration til din efterårsgarderobe.

International mode på kendte danske kvinder

IN har klædt 11 kendte danske kvinder i international mode fra top til tå. Det er de store internationale modehuses efterårskollektioner, som de kendte og stilfulde kvinder har på. 

I galleriet nederst i artiklen kan du se de forskellige sæt, og høre, hvad kvinderne synes om lige netop dét sæt, de har på. Vi spurgte dem også, hvad mode betyder for dem - læs de inspirerende svar her (og se dem nederst i galleriet):

Hvad betyder mode for dig?

Ulrikke Toft Simonsen 22 år, model 
- For mig handler mode om at samle inspiration fra de trends, der er oppe i tiden, og tage dét til sig, man kan bruge. Min personlige stil er meget intuitiv, og jeg er især inspireret af 1970’ernes farver og snit. 

Christel Winther 27 år, it-girl og model 
- Jeg elsker tøj og den måde, man kan bruge det til at udstråle sin personlighed. Jeg går ikke så meget op i, hvad der hører til sæsoner, og hvad der decideret er på mode lige nu og her – jeg følger mere min lyst til, hvad jeg vil have på. 

Ellen Hillingsø 49 år, skuespiller 
- Selv om Coco Chanel har sagt ‘mode forgår, stil består’, så synes jeg, moden er sjovt og inspirerende, fordi den afspejler tidsånden og kan bruges som et personligt udtryksmiddel politisk eller æstetisk. For mig er mode inspiration og sjov. 

Mette Skjærbæk 42 år, stifter og kreativ direktør i hudplejemærket Karmameju 
- Jeg elsker mode og den måde, vi kan udtrykke os på gennem tøj. Den sande mode for mig er ikke sæsonens seneste bud på farver og styles, det er langt mere, når en person har sin egen stil. Mode er en måde at udtrykke humør, lyst, personlighed og meget mere på. 

LÆS OGSÅ: MODESERIE | International mode på kendte danske kvinder

Marie Hindkær Wolthers 32 år, blogger på blameitonfashion.com
- Meget – og så alligevel ikke så meget. Jeg har en stor interesse for mode og elsker at have smukt tøj på, og jeg følger med i tendenserne – men hopper ikke nødvendigvis på dem. Mode fylder en hel del i mit liv og er et uundværligt redskab i min virksomhed, men jeg har det også ret afslappet med det. 

Jacqueline Friis-Mikkelsen 57 år, CEO for Unique Models 
- Mode er et ord, der har stor betydning i mange sammenhænge, mode er lig med arbejdsplads(er) og er et vigtigt bidrag til samfundet. Og mode er trends, hvilket jeg ikke lever efter – så blev jeg ruineret – jeg har mit arbejdstøj og mit fritidstøj, og jeg går i det, der er behageligt. 

Ivona Bruun 41 år, ejer og designer hos smykkemærket I’m Jewel
- Jeg har arbejdet i modebranchen, siden jeg var 18 år, og mode har altid betydet rigtig meget for mig. Gennem tøj kan man udtrykke sin personlighed, og hvilket mood man er i. Jeg elsker kreativiteten i mode og at blive inspireret af folk på gaden. 

Mette Lindberg 32 år, sangerinde i The Asteroids Galaxy Tour og dommer i ‘X Factor’ 
- Jeg prøver så vidt muligt ikke at lade mig diktere af trends, og hvad der nu lige er smart i fire måneder, inden det bliver noget nyt. Jeg får stress af det tempo. Jeg ønsker at føle, at jeg er min egen. Samtidig er jeg fan af tøj og udtryk. Det er én af de mest markante måder, man kan fremhæve sin personlighed på fra første øjekast. 

Anja Pil Christoffersen, kendt som Anya 26 år, sangerinde 
- Jeg elsker, at det tøj, man tager på, kan være udtryk for, hvordan man gerne vil føle sig på en bestemt dag. Jeg tænker meget over at klæde mig ud fra mit humør. Jeg tror egentlig ikke, jeg er specielt moderigtig – hvad det så end betyder. Jeg tænker mest på at tage noget på, som jeg føler mig sej i.

Astrid Grarup Elbo 22 år, balletdanser ved Den Kongelige Ballet 
- På en måde hænger ballet og mode godt sammen, fordi begge søger at opnå noget æstetisk smukt. Min egen garderobe er fyldt med tøj, jeg har købt rundt om i verden, når jeg som balletdanser har været heldig at rejse ud – så tøjet fungerer på en måde som små minder fra de rejser. 

Maria Foerlev 40 år, indehaver af designgalleriet Etage Projects
- Tøj er vigtigt. Det er sådan, vi aflæser hinanden og viser, hvem vi er. Tøjet signalerer så meget – om man er usikker, sikker, om man gemmer sig i sin hættetrøje eller er i storblomstret kjole-humør. Derfor er mode – og måske i særdeleshed stil – interessant for mig: kroppen som stativ for personlighed. Det er en vigtig måde at kommunikere på. 

Se de smukke kende danske kvinder i international mode her i galleriet: 

11 kendte kvinder i international efterårsmode

LÆS OGSÅ: De hiver international mode til Danmark | Jeanette Aaen, Illum