SHOPPING

Ny kollektion: DeanPenn

Hun har fået en flyvende start med mærket DeanPenn, der sidste år blev hædret med Premium-prisen i Berlin. I dag sælges Botan Christensens tøj i det meste af Europa og i New York – og har kendte danske kunder som Cecilie Thomsen og sangerinden Szhirley.

I Botan Christensens kommende sommerkollektion har den 28-årige designer skiftet sin tidligere inspirationskilde, den glamourøse filmverden, ud med virkeligheden og det samfund, vi lever i i dag. - Denne gang har jeg tænkt meget på de kvinder, som køber tøjet, og jeg har derfor været mere stylist end designer, fortæller Botan.

DeanPenn er mit rigtige navn
Botan Christensens mærke er ikke opkaldt efter to mandlige filmstjerner, som mange ellers tror - DeanPenn er faktisk Botans rigtige navn. - I Thailand har man et rigtigt navn og et nickname. Botan er det, som folk kalder mig, og det virkede forkert at bruge som firmanavn, forklarer Botan, der tilbragte sine første fem år i Bangkok, hvorfra hendes mor kommer, og sidenhen voksede op i faderens Nordjylland.

Europa og New York
DeanPenn, eller Botan, har altid været god til at tegne og sy og arbejdede en årrække som stylist og frisør og kom på den måde ind i modebranchen. I 2005 grundlagde hun sit eget mærke, hvis kollektioner hun hvert år præsenterer under modemesserne. I dag sælges DeanPenn i europæiske storbyer og New York, hvor Botan en overgang har boet og derfor har et stort netværk.
 

DeanPenns råd til andre designere
Som selvlært er Botan Christensens bedste råd til andre designere at følge sin intuition og samtidig besidde en sund portion forretningssans. - De fleste designere bryder sig ikke om den økonomiske side af jobbet, men den er vigtig, hvis man skal blive ved med at udvikle sig. Lige nu er det trist at se, hvor mange kolleger der går ned med deres virksomheder, og jeg er taknemmelig over, at jeg ikke har mærket noget til krisen, fortæller Botan Christensen.

Se også:
Hun brænder for film og fashion

 

BLÅ BOG

  • Født: 1980 i Bangkok.
  • Uddannelse: Selvlært.
  • Karriere: Grundlagde DeanPenn i 2005, modtog Premium-designprisen i Berlin i 2007, der gives til unge, nye talenter. Forhandles i dag i Europa og New York.
  • Stil: Couture-inspireret, klassisk og brugbar - til attraktive priser.
  • Kendte kunder: Cecilie Thomsen, Saseline Sørensen og sangerinden Szhirley.• Ambition: At blive et kendt navn de kommende cirka fem år og dernæst ekspandere.• Motto: Bliv rig, mens du også har det sjovt.
  • Ambition: At blive et kendt navn de kommende cirka fem år og dernæst ekspandere.
  • Motto: Bliv rig, mens du også har det sjovt.

 

Læs mere om: