WEEKEND

Her er de bedste oplevelsesgaver, du kan give

Mangler du inspiration til de sidste julegaver eller din egen ønskeliste? Så skal du overveje at på udkig efter oplevelsesgaver. Her er de bedste bud på oplevelser, du aldrig glemmer.

Vil du give en gave, der aldrig bliver glemt? Et minde om en fantastisk oplevelse er altid en god gave, og der findes et hav af oplevelsesgaver, der kan glæde alt fra din mor og far til din kæreste, veninde eller kollega. En oplevelsesgave kræver tit research og forberedelse, så hvis du mangler en lidt "nemmere" gave idé og mangler inspiration, har vi her samlet vores bedste oplevelsesgave idéer. 

Find den perfekte oplevelsesgave

Læg hjernen i blød, og tænk på, hvad modtageren af gaven elsker at lave, og brug det som et afsæt til at tænke lidt ud af boksen. Hvis din mand elsker at lave gourmetmad, er det måske et madlavningskursus, han skal sendes på, men du kan også tage ham med på østerssafari ved Vadehavet, hvor I selv kan samle jeres østers, som I kan tilberede på fantastisk vis bagefter.

Overvej også, om det er en god idé at give en oplevelse, hvor du "følger med". Mange oplevelser bliver bedre af at dele dem med nogen, og så bliver gaven jo også en gave til dig selv - win, win!

Læs også: Oplev Fanøs gastronomi, små landsbyer og smukke natur

En eller flere overnatninger i det fri

Oplev forskellige natursteder i Danmark eller Skandinavien ved at booke dig ind på et af de mange overnatningsmuligheder hos GoGlamping. Her kan du  overnatte i et af de smukke og komfortable telte lige midt i den nordjyske charme, føle dig som en fugl og overnatte i en kulkran midt i København eller tage tilbage i tiden, og overnatte i en af de ikoniske airstreams på en dansk vingard. Valget er helt op til dig. 

Så snup din søster, veninde eller partner under armen og book et af de spændende overnatningssteder. Læs mere om de mange muligheder hos GoGlamping HER.

En 'bæredygtig' biografoplevelse

Kender du en, der elsker at gå i biografen som også synes, at alt der er lidt mere bæredygtigt end det var i går er en rigtig fed følelse, så skal du forære en Big bio-oplevelse. Big bio ligger placeret i det mondæne Nordhavn med en forretningsfilsofi, der lyder på at emballage, lyd, indretning, påklædning mm. skal gøres så bæredygtigt som muligt.

F.eks. er alt emballagen 100% recycled, de ikoniske Onion-lamper fra Verner Panthon er genbrug, drikkeglassene en genanvendt glas osv. osv. Den ultimative gave til hende eller ham, der elsker film med god samvittighed. Du kan læse mere HER.

Giv en kreativ dag i oplevelsesgave

Hos Creative Space kan du, og en du holder af udfolde jeres kreative evner. Her er der både mulighed for at male på kopper, skåle, vaser eller noget fjerde, som enten kan foræres videre til en anden eller pryde i dit eget hjem. Creative Space har butikker på Frederiksberg og Østerbro samt i Århus og i Odense.

Det ligeledes muligt, at gøre det derhjemme, så skal du blot bestille de farver og den keramik, du ønsker at male på, nøjagtigt som når du bestiller take away. Læs mere HER.

Giv en skønhedsbehandling i oplevelsesgave

Hos det eksklusive Nimb Wellness kan du booke massage- og wellness-behandlinger i de flotte omgivelser på Nimb Hotel ved Tivoli. Invitér en du har kær på skønhedsbehandlinger, sportsmassage, body sds-behandlinger eller akupunktur. Læs mere og se oversigten over behandlinger HER

Giv en hotelovernatning i oplevelsesgave

Hotel Sanders, er tidligere kåret til det bedste hotel i Europa ved Ahead Awards. Og det eksklusive københavnske hotel er derfor i den grad et visit værd.

Giv din bedre halvdel, veninde, søster eller mor en overnatning i de smukke omgivelser, der giver anledning til en sand virkelighedsflugt. Læs mere om Hotel Sanders HER.

Giv et baristakursus i oplevelsesgave

For kaffeelskeren er det alfa og omega at kende hemmeligheden bag en rigtig god kop kaffe. Tag en kaffeafecionado med på baristakursus, og få en masse viden om den himmelske sorte nektar med hjem.

Flere kaffebarer udbyder baristakurser - blandt andet Holy Bean, som du kan læse mere om HER.

Giv et flødebollekursus i oplevelsesgave

Social Foodies er flere steder blevet kåret til stedet bag Københavns bedste flødeboller, og de vil gerne lære fra sig. Så tag din søster, mor, kæreste eller niece med på et flødebollekursus, hvor I kan lære at lave perfekte flødeboller (og spise dem bagefter!). Læs mere om flødebollekurset HER.

Giv et spaophold i oplevelsesgave

Er der behov for, at flygte fra hverdagen? Så forkæl en af dine nærmeste med en udflugt til Ystad Saltsjöbad, hvor spa og afslapning er i højsæde. Læs mere om de forskellige muligheder for spaophold HER.

Giv en virkelighedsflugt i oplevelsesgave

Hvis du virkelig vil væk fra hverdagen er Stedsans in the Woods et oplagt sted at flygte hen. Stedsans er et bæredygtigt livsprojekt for Mette Helbæk, der har skabt resortet og restauranten i skoven i Sverige. Omgivet af vild natur kan du nyde den friske og bæredygtige menu og nyde den stilhed, du kun opnår, når du er så langt væk fra storbyens mylder. Læs mere om Stedsans in the Woods HER.

Giv en teaterforestilling i oplevelsesgave

Der er noget helt særligt i luften på Det Kongelige Teater, og en forestilling her er ikke en, man glemmer. Lige nu kan du opleve årets musikforestilling 'Jeg er jo lige her' og Den Kongelige sommerballet. Men hold øje med kalenderen, og find en fantastisk forestilling, du gerne vil glæde en med. Læs mere HER.

Giv en vinsmagning i oplevelsesgave

Nolge mænd kan være lidt svære at give gave til. Men hvad med at invitere far og/eller svigerfar med på en hyggelig vinsmagning?

Hvis vin ikke er sagen, findes der også mange bud på for eksempel gin- og whiskeysmagninger. Se mere HER.

Giv en østerssafari i oplevelsesgave

'Fra jord til bord'-tendensen har fået fat i køkkenet, og for de gastromisk kyndige er det en særlig oplevelse at være med til at indsamle ingredienserne. Det er der mulighed for på østerssafarier ved Vadehavet, hvor en kyndig guide vil tage jer med på en vandring i det fantastiske landskab, hvor I kan samle østers til aftensmaden. Læs mere om østerssafari HER.

Giv en naturoplevelse i oplevelsesgave

Målt ved siden af vandfald, bjergtinder og tropiske strande kan det virke som om, Danmark ikke har så meget underskøn natur at byde på. Men det kunne ikke være længere fra sandheden, og det er det sønderjydske fænomen 'sort sol' et levende bevis på. Her stiger tusindvis af stærer til himmels på samme tid og gør solnedgangshimlen helt sort. Og man kan nyde det hele med et tæppe og en termokande. Læs mere om de bedste muligheder for at overvære sort sol HER.

Læs også: Her drømmer danskerne om at rejse hen post corona