SHOPPING

Se den nye kollektion fra det franske modeikon Ines de la Fressange for Uniqlo

Det franske stilikon Ines de la Fressange blev i 1998 udnævnt til International Best Dressed List Hall of Fame. Hun er nu aktuel med en ny kollektion for Uniqlo, der er inspireret af den franske kystby Deauville. Her kan du læse om designerens tanker bag kollektionen i et eksklusivt interview til IN.

Hvem er Ines de la Fressange?

Ines de la Fressange, der er født og opvokset i Frankrig, begyndte sin modelkarrie da hun var 17 år. Hun blev hurtigt en kendt og berømt topmodel, og har været muse for mange af de største modehuse. I 2013 lancerede hun sit eget mærke, Ines de la Fressange Paris, som er indbegrebet af den moderne ”pariser chic”. Hun fungerer i dag som art director.

Kollektionen for Uniqlo emmer af Ines’ øje for kvalitet og kloge snit, der fremhæver kvinders skønhed. Ines har været ind over alle kollektionens små og store detaljer, såsom taljehøjden på bukserne og halsudskæringen og pasformen på trenchcoaten.

Læs også: Se den tidligere Hermés-designers nye kollektion for Uniqlo.

Kollektionen emmer af forår

Ines de la Fressange har designet kollektionen ud fra den franske kystby Deauville, hvor Coco Chanel blandt andet åbnede sin første butik i 1913. Ines har selv holdt mange sommerferier i byen, hvor hun som barn besøgte sin bedstemor. Det var netop i denne by, at Ines stødte på begrebet 'high fashion' for første gang, hvor det uforglemmelige syn af elegant klædte kvinder på stranden og til arrangementer blev essensen af sofistikeret stil for Ines.

Hendes oplevelser som barn har præget de yndefulde og essentielle styles i samarbejdet med Uniqlo og kollektionen indholder tre styling-koncepter:

Dagstur

Styles, der er inspireret af udflugter til Deauville, med bomuldssæt og pointelle-strik. Tørklæder, bælter og tasker fungerer som prikken over i'et i ethvert outfit og som noget helt nyt, er der UV-blokerende hatte i kollektionen.

Ubesværet

De bløde, lette og komfortable kedeldragter i denim giver et ubesværet men stilet look. Kollektionen inkluderer desuden en række skjorter i hør og bomuld med afslappede pasformer og silhuetter.

Marine

Pariserne elsker det maritime look til både forår og sommer, og den nye kollektion består derfor af en række marineblå styles.

Læs også: H&M indgår designsamarbejde med kendt kjoledesigner

Er du også nysgerrig på, hvilke items du bare ikke må gå glip af i den nyeste Uniqlo kollektion?

I et ekslusivt interview med designeren Ines de la Fressange, kan du herunder høre Ines’ tanker bag kollektionen samt hvilket item, hun er særligt stolt af.

Ines de la Fressange om den nye Uniqlo kollektion

Hvad er tankerne bag din kollektion?

I dag ønsker kvinder at opnå selvtillid, men samtidig også bevare deres bløde side og give et indtryk af en indre ro. Med denne kollektion ville jeg give kvinderne mulighed for at vise sig fra deres bedste side, og det starter med, at de har det godt med sig selv. Alt i kollektionen skal falde pænt for at give en opfattelse af, at alt er let. Der er ingen unødvendige detaljer, kun bløde materialer og lyse farver. Generelt skal kollektion skabe en frisk atomsfære.  

Læs også: 5 modetendenser, der bliver kæmpe store i 2021

Hvilket item i kollektionen er du særlig stolt af?

Trenchcoaten. Fordi den nemt kan skabe et smukt look styles på mange måder. Giv f.eks. frakken et cool look ved at binde bæltet som et bånd, som om spændet er gået i stykker. Det ser fantastisk ud. 

Foto: PR

Hvordan vil du style kollektionen?

Mode handler om proportioner, til og fravalg. Jeg elsker alle delene af kollektionen, fordi de er behagelige, elegante og minimalistiske. Men jeg er særligt vild med, at kombinere farverne blå og hvid, og så elsker jeg at lege med størrelserne. Prøv f.eks. at tage en skjorte i en større størrelse, end du normalt ville, for at give dit outfit et nyt twist – eller omvendt.  

Læs også: Sådan styler du din hvide skjorte

I galleriet herunder har vi samlet vores yndlingsstyles fra den nye Uniqlo-kollektion i samarbejde Ines de la Fressange, som du kan købe online nu.

Ines de la Ferrange Uniqlo

Læs mere om: