SHOPPING

Se den tidligere Hermès-designers nye kollektion for Uniqlo

Christophe Lemaire er bedst kendt som tidligere Artistic Director hos Hermès, men har de seneste ni sæsoner stået bag de klassiske Uniqlo U-kollektioner. Endnu en kollektion lancerer nu d. 28. januar, og herunder kan du se udvalgte styles fra kollektionen og læse om designerens tanker bag i en eksklusiv Q&A.

HVEM ER CHRISOPTHE LEMAIRE?

Den franske designer Christophe Lemaire er et velkendt ansigt indenfor modebranchen.

Siden 1991 har han designet tøj under eget navn - og så har han været forbi store brands som Lacoste og ikke mindst Hermès, hvor han var Artistic Director i fire år.

TIDLIGERE HERMÈS-DESIGNER HOS UNIQLO

Nu er den tidligere Hermès-designer at finde hos det japanske high street-brand, Uniqlo, hvor han for tiende sæson i streg lancerer en ny Uniqlo U-kollektion.

LÆS OGSÅ: 5 modetendenser, der bliver kæmpestore i 2021

Uniqlo U er en kollektion med klassiske og simple items, der med stor fokus på detaljer og kvalitet, udgør de perfekte basics til din garderobe.

- Vi overvejer og justerer hele tiden Uniqlo U-kollektionerne efter, hvad der i sandheden er nødvendigt. Kvalitet, funktionalitet, bevægelighed, holdbarhed, komfort og tidløshed. Min definition af et essentielt item, er et stykke tøj, som du gerne vil have, lige så meget som du reelt har brug for det, fortæller Christophe.

LÆS OGSÅ: Kampen om den klassiske kvindes klædeskab

Er du (også) nysgerrig på, hvad den nyeste Uniqlo U-kollektion indeholder af items, som du ikke må gå glip af? 

I en eksklusiv Q&A med designeren Christophe, kan du herunder høre meget mere om alt fra inspirationen bag kollektionen til farvevalg og proces. 

CHRISTOPHE LEMAIRE OM DEN NYE UNIQLO U-KOLLEKTION

Hvad er udgangspunktet for den nye kollektion?

- Udgangspunktet for den nye kollektion var at skabe nogle essentielle items, som holder - og så handlede det om at forstå, hvad der sker lige nu, og hvad der skal ske i nærmeste fremtid. Kollektionen afspejler derfor vores nuværende livsstil med alt fra hjemmearbejde til 'One Mile Wear'-konceptet og items, vi både kan bruge indendørs og udendørs. Det betyder simple items, som er reduceret ned til, hvad der er nødvendigt. Praktisk, funktionelt og stilrent.

LÆS OGSÅ: Sådan indretter du dit soveværelse efter feng shui

Psst... One Mile Wear er et japansk udtryk for de basic items i din garderobe, som du altid tyer til, når du ikke kan overskue at tænke over, hvad du skal have på. Det er de gode basic items, som vi føler os trygge ved - og som får os til at se godt ud på de dage, hvor vi har for travlt (eller er for dovne) til at sammensætte et nyt outfit. 

Hvad er den overordnede stemning i farvepaletten?

- Vi er meget omhyggelige i vores arbejde med farver. Samlet set vil vi gerne give en forfriskende følelse af at forbinde naturen og den lethed, der er efter vinterens tyngde. Beige er den ultimative neutrale farve - den er let og naturlig - men der er mange forskellige toner og nuancer. Derfor har vi denne sæson arbejdet på at skabe syv perfekte nuancer af beige. Derudover indeholder kollektioner også støvede lyserøde farver, lys citrus, mandarin, lavendel, indigo denim, jordede toner og off-whites blandet med sprøde grønne nuancer.

LÆS OGSÅ: 10 steder, som forhandler luksus secondhand-tasker

Kan du give os et glimt af designprocessen?

- Hver sæson laver vi en masse research og brainstorms - og det sætter den overordnede stemning for den nye kollektion. Vi får ofte den første inspiration fra forskellige materialer og silhuetter. Nogle gange kan et vintage item for eksempel give inspiration til farve eller materiale. Vi arbejder tæt sammen med storleverandørerne for at producere nye innovative materialer, og vi skaber farvekort fra ting som kunstnermalerier og fotografier. Alle detaljer bliver overvejet nøje - helt ned til trim til sting. 

LÆS OGSÅ: Sådan bruger du den hvide skjorte uden at se basic ud

Hvad kan vi se frem til i den nye kollektion?

- Items med en meget ren silhuet, som kan leve for sig selv, uden det behøver at være lag-på-lag. Det er en følelse af frihed med en let og luftig fornemmelse. I stofudviklingen har vi fokuseret på holdbare materialer, som med lette og åndbare bomuldsnyloner er meget behagelige. Vi er også blevet inspireret af vintage viskose - og skabt nogle items, der er elegante, men alligevel lette at bære. De er meget enkle og praktiske - med et strejf af noget flydende og organisk. 

I galleriet herunder kan du se 20 udvalgte styles fra den nye Uniqlo U-kollektion, som udkommer d. 28. januar.

Uniqlo U SS21-kollektionen med Christophe Lemaire