SHOPPING

SHOPPING | Den klassiske trenchcoat er tilbage

Det er i år uden tvivl den klassiske trenchcoat, som peaker denne sæson – den perfekte forårsfrakke. IN har udvalgt forårets 11 lækreste trenchcoats til dig.

Den klassiske trenchcoat gør sit comeback

Den populære beklædningsgenstand, som originalt blev anvendt i militæret, er i dag blevet fast inventar i alverdens klædeskabe. Traditionelt var en trenchcoat dobbeltradet (lukket fortil med to rækker knapper red.) med 10 knapper foran, et bredt revers (krave red.) samt lommer med knaplukning. Frakkens klassiske farve er khaki, og den har ofte et bælte i livet, og ærmerne stropper omkring håndleddene.

Vi har stifter af modehuset Burberry, Thomas Burberry, at takke for denne geniale beklædningsgenstand, som han, sammen med sin makker, opfandt tilbage i 1850’erne. Herefter blev frakkerne båret af de britiske soldater under 1. Verdenskrig.

LÆS OGÅ: SHOPPING | 11 overgangsjakker til foråret

Den dag i dag er det også Burberry, der i deres design af trenchcoaten er mest tro mod den traditionelle dobbeltradede og khakifarvede frakke med bindebælte, håndledsstropper og lommer med knaplukning. Dog har de, og stort set samtlige modehuse og brands verden over, designet en nyfortolkning af trenchcoaten i forskellige farver og snit samt med forskellige bælte, knapper og diverse detaljer. Trenchcoaten er trendy dette forår, og mange designere, danske såvel som internationale, har givet deres bud på den perfekte forårsfrakke.

IN har udvalgt 11 lækre trenchcoats, se med og find din favorit frakke:

11 udvalgte trenchcoats | SHOPPING

LÆS OGSÅ: SHOPPING | 15 støvletter til foråret