STILIKONER

51-årig kvindes tøjstil, er blevet verdenskendt blandt unge

TikTok har på rekordtid stjålet alle de unges opmærksomhed. Men den nye app er ikke kun for den yngre generation... Det beviser en 51-årig kvinde, hvis excentriske og legende stil er blevet verdenskendt på "de unges" medie.

TIKTOK ER FOR ALLE

TikTok fik for alvor sin debut i Danmark i foråret, da corona gav danskerne en masse ekstra tid på hånden. Det er specielt den yngre generation, der er begejstrede for den nye platform. De bruger appen til at danse, lave sjov, fortælle historier, være kreative og inspirere.

Men TikTok er ikke kun en platform for de unge - det har franske Karina Vigier, som er bosat i København, bevist med sine 114 tusinde følgere, der alle har fundet vej til Karinas profil (@karinavigier) indenfor det sidste halve år. Her følger de mange mennesker med, når Karina dagligt poster små styling-videoer og viser sin legende, farverig stil. 

HVORDAN SKETE DET?

Hun oprettede sin TikTok under lockdown tilbage i marts og brugte den, ligesom så mange andre, som lidt tidsfordriv, hvor hun lavede videoer for sjov sammen med sin datter.

Men Karina blev bidt af video-universet, og inden længe udviklede hendes TikTok sig til at være et sted, hvor hun udfoldede og udviklede sin tøjstil, som er fyldt med farver, pailletter og høje hæle. Karina tagger alle sine videoer med #over50withstyle - som en indikation på, at man aldrig bliver for gammel til at være stilet og udvikle sin tøjstil. Den mentalitet er mange mennesker enige i - og det er ikke kun folk over 50. Karinas 114 tusind følgere er nemlig i alle aldre, fra 15 år til 75. 

HVORFOR TIKTOK?

Karina ønsker at give flere kvinder, som er over 50, mod på at kaste sig ud i at være eksperimenterende, anderledes og dristige i deres tøjstil. Hun håber endda på at kunne inspirere andre kvinder til at bruge TikTok-platformen og blive en del af det stærke modefællesskab, som appen har skabt. 

På hendes profil kan du finde inspiration til alt fra, hvordan man bærer en bestemt farve, til hvordan du kan style en basic sort kjole på forskellige måder
Men Karina laver også nogle af de typiske TikTok-challenges (som er specifikke trends, hvor folk laver den samme type video), hvor hun endnu en gang beviser, at den ældre generation (også) kan have det sjovt og få noget positivt og lærerigt ud af at bruge appen. 

LÆS OGSÅ: Fem instagramprofiler, der spreder glæde

Hun har blandt andet lavet en challenge, hvor man skal give sit bud på en styling i 60'erne, 70'erne, 80'erne og helt op til år 2020. Der findes tonsvis af den slags videoer udført af unge, men deres stylinger passer selvfølgelig til, en der ville have haft deres alder i den tid. Her giver Karina sit bud på en styling til en kvinde over 50, som levede i 60'erne, 90'erne osv. - og dét er helt sikkert ikke set så mange gange før! (Se part 1, 2 og 3)

Karina er vild med TikTok-universet, fordi man kan udfolde sin kreativitet, samtidig med at det er meget umiddelbart, naturligt og uden filter eller andre vildledende redigeringer. Derudover er det lige nu den bedste platform at bruge, hvis man vil nå ud til mange mennesker - så hvis du gerne vil inspireres eller selv inspirere, så er TikTok også en app for dig.

Læs mere om: