STILIKONER

Anne von Glasow: Jeg skal ikke i lårkort

Det vigtigste for Anne von Glasow er, at hun føler sig godt tilpas i sit tøj, og at det afspejler hendes personlighed. Og hun sælger gerne 20 stykker tøj for at få råd til ét nyt fund.

Anne von Glasow 63 år, jurist og partner i Private Collections, som driver agentur- virksomhed inden for damesko, accessories og modetøj i Skandinavien.

Hvad er god stil for dig?
Når man føler sig godt tilpas i sin påklædning. At man hviler i det tøj, man har på og føler, det gør noget godt for en. Det har altid været alfa omega, at min stil afspejler mig som person. Jeg har meget svært ved, at nogle skal style mig, fordi jeg synes, jeg er bedre til at gøre det selv. Jeg kender mine egne styrker og svagheder, og jeg skal ikke i lårkort eller nedringet.

Tag et kig ind i Annes klædeskab nederst i galleriet…

Hvordan har din smag ændret sig, i takt med du er blevet ældre?
Den har ændret sig, i takt med hvor jeg har været i mit liv. Den var vild og hippieagtig i mine ungdomsår, så blev den præget af kontorlivet og var meget sort og hvid, og nu begynder der at komme farver og lidt mere spræl igen. Faren ved den alder, jeg har, er, at man lynhurtigt kan blive damet, men det skal på den anden side heller ikke se ud, som om man har taget teenagedatterens tøj på.

LÆS OGSÅ: Se INs stilikoner over 40

Hvornår føler du dig særligt velklædt?
Når jeg skal ud om aftenen, til fest eller lignende. Der får man lov til lige at give den lidt gas, og det har jeg det rigtig godt med. Jeg ville tage min sorte kimono med de røde broderier på, pelsærmerne, en sort top med fjer, et par sorte vide habitbukser og selvfølgelig et par ballerinaer med lidt rødt på. Så er den lige i skabet. Det er mit favoritsæt til festlige lejligheder, og jeg har det rigtig godt i det.

Hvad bør enhver kvinde have i sin garderobe?
Et par gode jeans, en lækker hvid skjorte og en velsiddende sort jakke. Og så selvfølgelig en masse solbriller. De er de bedste accessories, vi har, og de kan pifte ethvert outfit op. Ikke noget med at spare på skjorten, den skal være af ordentlig kvalitet, så den kan holde flere sæsoner. Bukserne derimod finder jeg ofte i Zara. Det fungerer godt for mig, og jeg vil hellere bruge pengene på jakken.

Tag et kig ind i Annes klædeskab nederst i galleriet…

Hvordan bruger du dine accessories?
Primært til at dresse op og give kant. De er med til at samle et outfit, så du kan bruge dine sko, tasker, solbriller til at bestemme, hvor festligt eller ikkefestligt dit look skal være. Jeg leger rigtig meget med accessories og elsker at mixe og matche afhængigt af mit humør.

Hvad er dit allerbedste køb?
Det er min strikkede frakke fra Rochas og et pyjamassæt fra Valentino, som jeg købte på tilbud for et par år siden i Cannes. Det var virkelig et scoop, og jeg slår altid til, når den slags huse har gode tilbud. Jeg sælger gerne ældre ting for at kunne købe nye. Det er min måde at være bæredygtig på. Så kan det godt være, at jeg har solgt 20 ting for at få råd til én, men så er det bare sådan. Less is more.

Hvis klædeskab ville du allerhelst gå på hugst i, hvis du kunne?
Søstrene Olsen fra The Row. De har en cool stil, og så laver de noget fantastisk tøj. Det er dog ikke for os med en almindelig løn, men det er så lækkert og enormt god kvalitet. Derudover ville jeg ikke have noget imod at dele klædeskab med Sarah Jessica Parker, for hun har altså også en helt o.k. stil, især til fest og andre arrangementer.

Hvilket sæt ender du i en travl mandag?
Mit pyjamassæt, fordi det er så super behageligt, samtidig med at det altid giver et velklædt look, og så kan jeg dresse det up med nogle accessories, hvis jeg skal ud om aftenen. Jeg kan også finde på at tage min dejlige store strikjakke på sammen med en hvid skjorte, et par jeans og selvfølgelig et par loafers eller ballerinaer. Det går man aldrig galt i byen med, og så er jeg sikker på at føle mig godt tilpas hele dagen.

Tag et kig ind i Annes klædeskab nederst i galleriet…

Hvor finder du inspiration?
Herhjemme er det primært gennem butikker. Jeg holder meget af at ose i Trois Pommes og Birger Christensen, og ellers går jeg på nettet. Jeg bruger rigtig meget Matchesfashion som inspirationskilde, og derudover læser jeg amerikansk Vogue og Vogue Runway på nettet hver dag. Desuden ser jeg altid Célines, Valentinos og Diors modeshow.

Hvordan ser en typisk skønhedsrutine ud for dig?
Vand, sæbe og fugtighedscreme. Nogle ville nok sige, at jeg skulle gøre mere ud af det, men min hud har det fint med den simple metode. Det eneste men er, at huden med alderen kræver mere og mere fugt, så det får den, og det prøver jeg så vidt muligt at prioritere højt. Men jeg bruger ikke ret meget tid på min skønhedsrutine eller på ansigtsbehandlinger.

Hvilke skønhedsprodukter kan du absolut ikke leve uden?
Jeg sværger til Lancasters solcreme med farve. Den er fuldstændig genial, og folk tror, man har været sydpå. Jeg behøver hverken pudder eller andre produkter på huden, når jeg bruger den, så den er helt ideel til min skønhedsrutine.

Hvordan holder du dig sund?
Spiser grønt. Rigtig meget. Jeg spiller tennis, hvis det er vejr til det. Sommeren er min absolutte yndlingsårstid, for så kan jeg spille, næsten hvornår jeg vil. Det kan også foregå indenfor, men det er bare federe under åben himmel. Jeg er lige startet til yoga, og der er ingen tvivl om, at det nok skal blive rigtig godt på den lange bane, men det kræver væsentlig mere koncentration og vilje at skulle dyrke en så rolig sportsgren. Det er et godt supplement til tennis, hvor jeg kan få strakt ordentligt ud og stresset af.

Tag et kig ind i Annes klædeskab her i galleriet:

Anne von Glasows klædeskab

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER