STILIKONER

Bibi Ghost

Hun ville i virkeligheden gerne have været kunstner, men valgte i stedet at udtrykke sig igennem tøjet. Derfor medvirkede to kunstnere, en komponist og en skuespiller, da Bibi Vogelia Gadix Lowe holdt sit seneste modeshow i København.

Selv om hun har gået på en traditionel designskole, er Bibi Vogelia Gadix Lowes tøj altid meget konceptuelt. Hendes seneste kollektionen blev derfor vist med ruminstallationen Vogelia, der var opkaldt efter hendes oldemor, og akkompagneret med et musikstykke, der genkaldte den fordums tid, som tøjet også var inspireret af.


Model på catwalken iført
Bibi Vogelia Gadix
Lowes kollektion,
København

Japansk forbillede
Som designer er Bibi nemlig snarere inspireret af kunst og kultur end af ting, der er for meget mode i. Derfor er det den japanske kunstner Yayoi Kusama, der er kendt for at lave ruminstallationer med polkaprikker, som er hendes største forbillede.

Iscenesætter tøjet
Mens Louise Alenius Boserup havde skabt musikken til hendes seneste show, var det skuespilleren Öslem Saglamak, som satte ord på Bibi Vogelia Gadix Lowes præsentation. - Hvis jeg havde turdet, var jeg blevet kunstner. Så i stedet leger jeg videre med tøjet og iscenesætter det med dygtige, kreative folk, fortæller den 28-årige designer, som i et lille års tid assisterede på teater- og balletforestillinger, før hun debuterede med sit eget mærke.

Spændende, sjovt og smukt
I krisetider er hendes alternative indfaldsvinkel en fordel. Så selv om modebranchen har det svært, afskrækker det hende ikke, ligesom det heller ikke påvirker hendes kollektioner. For Bibi handler mode nemlig om at lave spændende, sjove og smukke ting. Det betyder asymmetrisk, lidt japansk udseende tøj med overraskende detaljer, og til sommer en hel del farver.

Limited edition
Tøjet sys i Polen i 30 styk per style. - Da jeg har en så lille produktion, risikerer jeg ikke at brænde inde med noget. Så jeg forsætter med at arbejde impulsivt med ideer og indtryk, som så stykkes sammen til en større enhed, fortæller designeren.
BLÅ BOG

Født: 1980 i København.
Uddannelse: Bachelor fra HFS (Håndarbejdets Fremme Seminarium) 2007.
Karriere: Etablerede Bibi Ghost samme år efter at have freelancet på udstillinger og forestillinger og assisteret for Trine Wackerhausen.
Navnet:
Stammer fra nogle spøgelsesbrocher, hun solgte i en butik.
Designstil: Nogle dage farverig, andre dage bare sort. Kan godt lide at have enten for store eller for små ting på - og kan godt lide yderpunkter og kontraster.
Forbillede: Yayoi Kusama, fordi hun har fundet noget, som fungerede, og holdt fast i det, samtidig med at hun har formået at forny sig på trods af sin høje alder.
Fremtidsambition: At være del af et stort kreativt hus, hvor hun har mulighed for at lave tværfaglige projekter på tværs af landegrænserne.
Motto:
Mærk efter i maven og spring ud i det, hvis det føles rigtigt. Og husk samtidig at have det sjovt.