STILIKONER

Coming up: Rikke Mai

Tøj til individualister med flair for kvalitet og historie

Hun er vokset op med en mor, som lavede tøj til børnene, og en far, som knyttede sin egne tæpper. Derfor lå en karriere som designer ikke fjernt for den 34-årige Rikke Mai.

Selv om hun allerede har fejret 10-års jubilæum som selvstændig designer, taler Rikke Mai stadig om »de etablerede piger« i Danmark, som har hjulpet hende på vej. Susanne Rützou og Naja Lauf har givet råd og dåd til en karriere, som Rikke Mai i øvrigt selv siger ligger i generne på hende: Hendes mor har altid lavet patchwork og syet og strikket børnenes tøj, og hendes far var også meget kreativ og knyttede blandt andet tæpper.

Og måske netop derfor er Rikke Mais egen stil altid meget mangfoldig.

- Min målgruppe vil gerne have lov til at være individualister og samtidig få noget kvalitet og historie med i købet. Jeg vil gerne blive ved med at lave unikatøj og individuelt design, som hidtil har præget mine kollektioner, fortæller Rikke Mai, som i sommerkollektionen har været inspireret af neonfarver, harlekinmønstre, landskaber og barndommens evige patchwork.

Billedkunsten inspirerer hende også til at blive provokeret, ked af det eller glad.

- Jeg elsker at opdage nye, unge kunstnere og sidde og nyde et billede og tænke over, hvad historien er. Rikke Mai synes selv, at hun i sit seneste katalog for første gang har »fået hele forløbet med«.

- Jeg har selv malet malerierne i baggrunden, og så havde jeg en meget dygtig fotograf og en fantastisk model, fortæller Rikke Mai.

Senest har hun udstillet i London, hvor hun i syv år havde bopæl og havde sin første lille kundekreds som designer. Rikke Mai deltog i et town house-projekt med blandt andre Normann og Galleri Asbæk som et billede på dansk design.

Rikke Mais tøj fås foreløbig kun i Danmark og via hendes site: www.rikkemai.com

BLÅ BOG

Født: I Odense, 1973.

Uddannelse: Danmarks Designskole, 1996.

Karriere: Etablerede i 1995 sit første mærke, rex wear, som senere blev til signature, og i 1999 åbnede hun butikken hausfrau i Københan. I 2003 starter stories by rikkemai.

Designstil: Individuel og mangfoldig med indslag af patchwork og unikadetaljer.

Egen tøjstil: - P.t. meget sort - nok fordi jeg prøver at »booste« mig selv til at være lidt hårdere forretningskvinde.

Forbilleder: Susanne Rützou og Naja Lauf. - De har været meget hjælpsomme, og jeg tænker, at det er fordi, de hviler godt i sig selv.

Fremtidsambition: At indtage udlandet og fi nde en investor til stories by rikkemai.