STILIKONER

Da Emma Corrin fik prinsesse Dianas brudekjole på gik tiden i stå

Netflix-serien The Crown er ude med en ny sæson, og det er derfor endelig blevet tid til at se nærmere på prins Charles og Lady Diana Spencers turbulente kærlighedsforhold. Og særligt et skelsættende øjeblik gav gåsehud; Emma Corrin i prinsesse Dianas ikoniske brudekjole.

Alle holdt vejret den julidag for næsten 40 år siden, da lady Diana Spencer i elfenbensfarvet taft, antikke Carrickmacross-blonder og med kongehushistoriens længste tylslæb beklædt i titusende perlemorsperler og pailletter indtog St Paul’s Cathedral i London, for at sige ja til prins Charles.

- Det var som at se en sommerfugl komme ud af sin krystal. Sådan har Elizabeth Emanuel, den dengang fremadstormende modedesigner, som stod bag prinsesse Dianas brudekjole, engang sagt til Vogue.

Brudekjolen genskabes i The Crown

Scenen bliver nu genskabt i den nyeste sæson af The Crown, og vi har svært ved at ryste Emma Corrins fortryllende skildring af Diana. Den beskedne børnehavepædagog, der pludselig, som kun 19-årig, blev Englands nye prinsesse. Og særligt ét moment i den nyeste sæson fik gamle minder til at blusse op; Emma Corrin i prinsesse Diana-brudekjole.

En brudekjole, som gjorde Lady Di til prinsesse Diana. En brudekjole, så detaljeret og avanceret at den synes næsten umulig at kopiere. Alligevel, så var det som at gense det historiske øjeblik fra 1981.- Da filmholdet så Emma i kjolen stoppede alle op. Det var meget rørende - næsten uhyggeligt - og Emma måtte kæmpe mod tårerne, for vi ved jo alle godt, hvordan den her historie ender, siger Amy Roberts.

LÆS OGSÅ: Hun spiller prinsesse Diana i The Crown: "Jeg er bange for berømmelsen"

Seriens kostumedesigner Amy Roberts har haft de ”rigtige” designere Elizabeth og David med på råd, for at kunne gengive kjolen. Og så måtte hun finde de gamle følelser frem fra bryllupsdagen i 1981. 

Se hvor godt Emma Corrin ligner Diana på den store dag:

Og som man kan se, så er Emma Corrin som snydt ud af næsen på prinsesse Diana. Det eneste, som skiller sig ud er tiaraen, som i The Crown er meget større og ekstravagant end den Diana bar.

Men det er ikke kun i brudekjole-scenen, at ligheden er slående. Se bare her: 

LÆS OGSÅ: Prinsesse Diana: 20 lækre looks, du (måske) havde glemt