STILIKONER

Denne farve kjole skal du have på, hvis du vil vinde en Oscar

Når Oscar-uddelingen løber over skærmen, er der lige stor fokus på filmene, der er nominerede, som der er på de kendtes ekstravagante kjoler. Men hvilken farve kjole skal man iføre sig, hvis man er nomineret, og gerne vil gå hjem med en Oscar? Vi har været et tur i arkivet og fundet de kjolefarver, som flest Oscar-vindere har haft på gennem tiden.

Med den seneste Oscar-uddeling overstået, er der nu rig mulighed for, at blive endnu klogere på de kendtes ekstravagante Oscar-kjoler - såsom hvilken farve kjole, man skal iføre sig på den store aften.

En ny, sjov undersøgelse fra Compare.bet viser, hvilken farve kjole, man som Oscar-nomineret skal iføre sig, hvis man vil afslutte aftenen med at få en guldmand i hånden. 

Compare.bet har været i arkivet og fundet ud af, hvad de kvindelige Oscar-vindere fra 1980 til i dag i kategorierne 'Bedste skuespillerinde' og 'Bedste kvindelige birolle' havde på, da de vandt en Oscar-statuette.

Læs også: 7 hemmeligheder, der foregår bag kulisserne til Oscars

Denne farve kjole skal du have på, hvis du vil vinde en Oscar

Sort

Den kjolefarve, som flest Oscar-vindere har været iført, er sort. Ifølge undersøgelsen har 20 vindende skuespillerinder haft sort på, da de vandt en Oscar-statuette.

Nogle af de vindende, smukke kjoler inkluderer Nicole Kidmans Jean Paul Gaultier-kjole fra Oscar-uddelingen i 2003 samt Julia Roberts’ Vintage Valentino-kjole fra 2001.

Hvid

På andenpladsen over de heldigste farver, er farven hvid. Hele 12 vindende skuespillerinder havde en hvid kjole på, den aften de vandt en Oscar. 

En af dem er Renée Zellwegers, der sidste år vandt en Oscar for sin rolle i filmen ’Judith’. Hun modtog prisen i en hvid, tætsiddende Armani Privé-kjole.

Læs også: De største øjeblikke fra det 93. Oscars

Blå

Den trejde farve er blå. Du husker nok da skuespillerinden, Lupita Nyong’o, stjal showet ved Oscar-uddelingen i 2014, da hun modtog prisen for ’Bedste kvindelige birolle’ for rollen i '12 Years a Slave' i en smuk, lyseblå Prada-kjole.

Der er i alt 10 Oscar-vindende skuespillerinder, der har været iført en blå kjole. 

Guld

En kjole af guld kan man aldrig gå galt i byen med til filmbranchens guldfest. Men selvom hele showet er centreret om netop den farve, er der faktisk kun 7 skuespillerinder, der har været iført en guld kjole, da de vandt en Oscar-mand.

En af dem er Meryl Streep, der vandt en Oscar i kategorien ’Bedste skuespillerinde’ i 2012. Hun var iført en guldfarvet kjolet fra det franske mærke Lanvin.

Grøn

Grøn er håbets farve, og med det skulle man tro, at flere skuespillerinder ville vælge at iføre sig netop den farve til Oscar-uddelingerne. Men faktisk er der kun 6 skuespillerinder, der har været iført en grøn kjole da de vandt en Oscar..

Oliva Coleman er en af de 6. Da hun i 2019 vandt en Oscar for 'Bedste skuespillerinde' for sin rolle i 'The Favourite' bar hun en overdådig, grøn Prada-kjole med lommer i siderne, broderi og et pailletbesat sjal. 

Læs også: De 18 mest velklædte mænd og kvinder fra årets Oscars

Læs mere om: