STILIKONER

Dorrit Elmquist: Mit klædeskab har power

Dorrit Elmquist har en svaghed for svenske designere, rød læbestift og tøj, der kan bruges igen og igen og til alle lejligheder – og det gælder også hendes brudekjole.

Dorrit Elmquist: Det vigtigste er at have en følelse af power

Dorrit Elmquist er 56 år og medejer af og eventmager hos Herkules Pavillonen i Kongens Have. Her får du et kig ind i hendes inspirerende klædeskab.

Hvad er god stil for dig?
Det er, når man klæder sig i overensstemmelse med sin krop og temperament. Jeg synes altid, man kan se, hvem der klæder sig efter disse to faktorer. Det virker naturligt, og selv om folk måske larmer eller skejer ud med deres tøj, er det nemt at se, om de føler sig tilpas. God stil er, at man klæder sig efter sin personlighed og ikke prøver at mase sig ned i en rolle. Det giver en enormt god udstråling og aura.

LÆS OGSÅ: Sofie Bentzen – mit klædeskab

Hvordan har din smag ændret sig, i takt med at du er blevet ældre?
Jeg er blevet mere modig. Jeg giver pokker i, hvad jeg har på, når bare jeg har en følelse af power. Jeg kan gå til fest i noget tøj, der principielt ikke er festligt, men så hopper jeg i et par stiletter og kommer rød læbestift på, som tilsammen gør, at det ser gennemført ud. Det giver mig en powerfølelse, fordi jeg ikke tripper rundt, men har overskud til bare at være.

Foto: Frederikke Heiberg

Tag et kig i Dorrit Elmquists klædeskab nederst i galleriet...

Hvornår føler du dig særligt velklædt?
Det gør jeg, når et stykke tøj sidder godt. At det er den rigtige størrelse, og at man lige får taget sig sammen til at få lagt bukserne op eller kjolen ind, så tøjet harmonerer med kroppen. Jeg er glad for Camilla S, fordi jeg ved, at det sidder, som det skal. Brystsnittet er flatterende, skuldrene er tilpassede, og bukserne har den helt rigtige længde.

Hvad bør enhver kvinde have i sit klædeskab?
En blazer eller en anden mindre jakke, man kan have på inden døre. Den kan redde ethvert outfit, og den kan bruges med undertrøje, T-shirt eller hættetrøje. Det giver noget power og et velklædt look. Man må heller ikke glemme behagelige sko. De gør livet lettere, i stedet for at man skal stavre af sted, og de gør, at jeg kan få et vist tempo i min hverdag. For mig er stiletter udelukkende til at stå eller sidde i, og jeg har altid skiftesko i tasken, hvis jeg har stiletter på.

Hvordan bruger du dine accessories?
Jeg bruger kun få, og jeg bruger aldrig alting på én gang. Det synes jeg simpelthen er for meget. Enten vælger jeg den store flotte ring, de helt rigtige øreringe eller halssmykket, der lige passer til det valgte outfit og mit humør. Jeg vælger det enkle, for det er for mig det smukkeste. Mine accessories er primært arvestykker eller gaver. Det giver ikke samme værdi for mig at købe den slags selv. Jeg ejer ikke en dyr taske. Jeg har en rygsæk, og så har jeg nogle små tasker til finere lejligheder. En taske er for mig bare noget, jeg skal bruge til opbevaring og ikke en pyntegenstand. Jeg ville til hver en tid foretrække min baglomme. Hvis jeg endelig har en taske med mig, ender jeg som regel med at lægge den fra mig. Jeg er vel i virkeligheden et meget taskeløst menneske.

Hvad er dit allerbedste køb?
Den kjole, jeg blev gift i. Jeg følte mig virkelig godt tilpas, og så elskede jeg farven og det faktum, at jeg kan bruge den igen. Jeg går meget ind for bæredygtighed og tænker holistisk, så det med kun at bruge tingene en enkelt gang, kan jeg slet ikke. Alt hvad jeg har i mit klædeskab, bruger jeg til alting: Det fineste til hverdag og det grimmeste til en fest, og så bruger jeg det rigtig meget. Det er ingen hemmelighed, at jeg har gammelt tøj. Virkelig gammelt tøj. Jeg vil hellere have få, men gode ting. Hvis du har det, kan næsten hele din garderobe være dit bedste køb.

Foto: Frederikke Heiberg

Tag et kig i Dorrit Elmquists klædeskab nederst i galleriet...

Hvis klædeskab ville du helst gå på hugst i, hvis du fik muligheden?
Jeg ville gå tilbage til 60’erne og til Jackie Kennedys garderobe. Hun havde virkelig god stil. Ellers skulle det nok være Gun-Britts. Hun er fantastisk velklædt og moden i sin stil.

Hvad hopper du i på en travl mandag?
Sneakers, jeans og en løs skjorte. Mandag løber man altid lidt stærkere, synes jeg, og så skal tøjet være behageligt. Jeg havner altid i noget blødt tøj om mandagen og gerne noget overtøj, jeg kan smide i cykelkurven, hvis det bliver varmere senere på dagen, og som jeg kan tage på igen, hvis jeg efter arbejde havner på Papirøen til et glas vin med nogle venner.

Hvor finder du din inspiration til dit klædeskab?
Jeg har altid følt mig draget af Tiger of Sweden og Filippa K. Måske fordi jeg er svensk. Jeg kan godt lide deres enkle snit. Acne synes jeg også er fantastisk, og jeg falder for det igen og igen. Camilla S bidrager til den mere spraglede del af mit klædeskab, og det spiller godt sammen med min minimalistiske stil. Det helt dyre tøj er ikke mit felt. Jeg vil hellere bruge pengene på oplevelser og rejser, og du kan alligevel ikke købe dig til god stil.

Tag et kig i Dorrit Elmquists klædeskab her i galleriet:

Dorrit Elmquists klædeskab

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER