STILIKONER

En æra er over: Grace Coddington forlader Vogue

Det er netop blevet meddelt, at Vogue's Creative Director, Grace Coddington, forlader sin post. Læs om den karismatiske og kreative kvinde her.

En morgen i 1988 startede Coddington sammen med den verdenskendte chefredaktør, Anna Wintour, på Vogue og begge har siddet på posterne lige siden. Men nu er det altså slut med det karismatiske parløb, og der gik chokbølger gennem den internationale modebranche, da amerikansk Vogue meddelte, at deres Creative Director gennem 28 år, Grace Coddington, træder tilbage.

 

Coddington stopper ikke fuldstændig sit virke på magasinet, som stadig skal lave modeserier og Vogue har da også meddelt, at Coddington ikke skal erstattes lige foreløbigt. Den 74-årige Coddington har valgt at opsige sin stilling for at få mere frihed til andre kreative projekter – bl.a. et parfumesamarbejde med Comme des Garcon.

Coddington som i sin tid startede som model – bl.a. for Vogue – har været kendt og elsket for sine yderst fantasifulde, kreative og romantiske modeserier. I 2009 udkom dokumentaren ”The September Issue” af R. J. Cutler, hvor Coddington blev mere kendt i den bredere befolkning, og – igen – elsket for dels at brænde for kreativiteten i en mere og mere kommerciel verden og dels for være en af de eneste, som turde sig chefen Anna Wintour imod.

I 2012 udkom biografien ”Grace – a memoir”, som New York Times udråbte til et af årets bedste bøger og skrev: “If Wintour is the Pope... Coddington is Michelangelo, trying to paint a fresh version of the Sistine Chapel twelve times a year.”

Grace Coddington

LÆS OGSÅ: Skønhedsredaktøren: Det ser dumt ud, men det virker

Læs mere om: