STILIKONER

IN fejrer Sonia Rykiel

Fransk modes strikdronning, kendt for sin feminine, pariser-chikke stil med glitrende budskab og farvestærke striber, har tilbagelagt 40 år som designer – og det blev fejret med maner i Paris. Og IN var med!

Efter 40 år i branchen er franske Sonia Rykiel et ikon i sig selv. Hun er den sprøde kvinde med det store røde hår, altid klædt i sort.

For fashionister og intellektuelle
I begyndelsen var det frem for alt Paris' intellektuelle middelklassekvinder, som tog hendes pariser-chikke stil til sig. I dag, hvor 40 år har passeret revy, er hendes kreationer også et eftertragtet bytte for unge fashionister.

1.999 gæster
Under Paris' modeuge kom le tout Paris og resten af modeverdenen for at fejre Sonia Rykiels 40-års jubilæum. INs udsendte og de øvrige 1.999 indbudte gæster blev transporteret fra Domaine National de Saint-Cloud i udkanten af Paris til sæsonens mest eftertragtede fest i et hav af engelske cabs. Til en fest med spektakulær jubilæumsopvisning og et særdeles fint show med forårets Rykiel-nyheder.

Gave fra datteren
Jubilæumsshowet, der var en gave fra datteren Nathalie, var sammensat af 30 af verdens bedste designere fra Alber Elbaz til Yohji Yamamoto. De sendte hver deres hyldestkreation a la Rykiel på podiet til publikums jubel. Kendte supermodeller som Natalia Vodianova dansede ind over et blankt sort podie, som blev overøst med roser af entusiastiske gæster, mens champagnen boblede i glassene. Storslået og fint.OM SONIA RYKIEL

  • Født i Paris 25. maj 1930 med polsk-jødisk baggrund.
  • Hendes signatur: sort, striber, blonder, simili og sweatere med skrevne budskaber.
  • Sort er »frihedens og forførelsens farve«, mener hun.
  • I 1962 designede Sonia Rykiel sin første strikkede kreation, da hun var gravid og ikke kunne finde en stor, blød sweater, som hun ville have.
  • I maj 1968 åbnede hun sin første boutique på Rue de Grenelle i Paris på venstre bred.
  • I 1970 udnævnte Womans Wear Daily Sonia til Queen of Knitwear.
  • Verdens største Sonia Rykiel-butik på 550 kvadratmeter blev åbnet i 2008 i et historisk hus midt i deres højsæde på Boulevard St-Germain.