STILIKONER

Fødselar med stil – Kronprinsesse Mary i 16 lækre looks

Kronprinsesse Mary har fødselsdag – hurra, hurra, hurra! Vi fejrer den stilsikre prinsesse med 16 af kronprinsessens bedste looks.

På sin vis er det passende, at kronprinsesse Mary fejrer sin fødselsdag, lige når den københavnske modeuge er slut.

For det australske fødselsdagsbarn, der fylder 46 år, har i den grad en andel i det opsving, dansk mode oplever i øjeblikket. Tv-serier som ’Borgen’ og ’Forbrydelsen’ har været med til at sætte Danmark på radaren, ligesom hele verden i øjeblikket forsøger at forstå og efterligne den danske ’hygge’.

LÆS OGSÅ: TORSDAGS-10’ER | Kronprinsesse Mary

Og den øgede fokus på og stræben efter det danske, mærkes også i modeverdenen, hvor der næppe nogensinde har været så stor opmærksomhed på de mange dygtige danske designere fra udlandet.

Her har kronprinsesse Mary i mange år været en fabelagtig ambassadør og givet danske brands som By Malene Birger og Ganni omtale – og dermed en fod indenfor – i udlandet. Under den netop overståede modeuge gjorde hun det igen og strålede bl.a. i tøj fra Jesper Høvring og smykker fra Dulong og Ole Lynggaard Copenhagen.

Kronprins Frederiks hustru – og hendes stylist – har et godt øje, når det gælder om at mikse farver, mønstre, brands, og hun er heller ikke bleg for at blande danske og internationale brands.

Blandt kronprinsessens favoritter, når det gælder de udenlandske modehuse, er bl.a. Valentino, Prada og Erdem.

Mary er flere gange blevet kåret til en af verdens mest stilfulde prinsesser, og selv briterne, der er vilde med deres hertuginde Kate, stemte sidste år den danske kronprinsesse ind på førstepladsen over royale stilikoner. Det er der ikke noget at sige til.

Klik dig igennem galleriet, og nyd 16 af kronprinsesse Marys smukkeste outfits:

Kronprinsesse Mary fylder år

LÆS OGSÅ: 19 gange Alaïa styrede den røde løber