STILIKONER

Helena Christensen genbruger 30 år gammelt bodysuit

Den ikoniske, danske supermodel Helena Christensen minder os endnu engang om hvor smuk og sexet hun er, i et 30 år gammelt Christian Lacroix bodysuit.

Hun vandt Miss Danmark-titlen i en alder af bare 17 år, og herfra gik der ikke lang tid før at hun som 18-årig flyttede til Paris. Hun har lige siden levet sit liv i en rullekuffert mellem modens metropoler, med fast adresse i New York.

Sammen med Linda Evangelista, Christy Turlington, Cindy Crawford, Naomi Campbell, Elle Macpherson og Claudia Schiffer styrede Helena Christensen modeverden som ‘supermodel’. Et begreb, man opfandt til de syv kvinder. Der findes næppe et modehus, Helena Christensen ikke har været ansigt for, og (indtil videre) har hun været på forsiden af amerikansk Vogue to gange. Følg hende her: @helenachristensen

Sammen med modellerne, Tyra Banks, Karen Mulder, Daniela Pestova, Rebecca Romijn og Stephanie Seymour, var hun en af de første bevingede modeller for undertøjsfirmaet Victoria’s Secret, der siden hen er blevet kendetegnet for værende noget af det største, en model kan opnå.

Psst... du kan se de 20 største supermodeller fra 1990'erne her 

Foruden utallige catwalks og forsider har hun også dyrket skuespillet, og særligt i Chris Isaaks musikvideo, Wicked Game fra 1991, gjorde hun sig særligt bemærket, da hun optrådte topløs i fire lange minutter. Den gang var verden en del mere forfængelig end i dag, og hensynsløse brystvorter var noget, der kunne få tusindevis af seer til at reagere med protester og utallige klager. Videoen blev dog senere kåret til en af MTV’s mest sexede videoer gennem tiden.

LÆS OGSÅ: Helena Christensen blev offer for bodyshaming – her er alle reaktionerne

I dag arbejder Helena Christensen dog som fotograf - en passion hun fik under sin modelkarriere - for blandt andet FN's flygtningehøjkommissariat UNHCR, og rejser til flygtningelejre over hele verden for at fotografere og interviewe kvinder, og så er hun designer og stifter af modebrandet Stærk&Christensen, som hun driver med sin perleveninde Camilla Stærk. Et venskab, som du kan læse meget mere om her.

Helena Christensen genbruger 30 år gammel bodysuit

Men hendes gode gener lader hun heldigvis stadig fotografere. Senest i et opslag på Instagram, hvor vi endnu engang bliver mindet om, at hun er lige så smuk og sexet som dét hele hendes karriere vidner om. Bodysuitet, fra Christian Lacroix sidder lige så skræddetsyet, som det gjorde for 30 år siden - om end hun lidt sarkastisk påpeger, at materialet er ’very strechy’. At Helena har været i gemmerne for at finde noget gammelt vintagetøj frem, er ikke nyt. Hun har en forkærlighed for vintagetøj og har en unik samling af særligt smukke kjoler, fundet over hele verden. 

Se Helena Christensen i sin Christian Lacroix-bodysuit her: