STILIKONER

Helene Basse: Mine smykker fortæller min historie

For Helene Basse handler god stil lige så meget om en rank ryg og velplejet hud som tøj og smykker i god kvalitet.

Helene Basse: velkommen til mit klædeskab

Helene Basse er 43 år og marketingchef hos Dulong Fine Jewelry. Her får du et inspirerende kig ind i hendes klædeskab.

Hvad er god stil for dig?
Det er hele pakken. Smilet, den ranke skikkelse, der signalerer energi og selvsikkerhed, og ikke mindst at man gør sig umage og ikke bare løber ud ad døren med vådt hår hver morgen. Velplejet hår, negle og hud er nu engang fundamentet for et lækkert og eksklusivt look. Hvad angår tøjstil, er det alfa omega, at man hviler i sig selv, og at man klæder sig efter sin type og personlighed. På den måde undgår man at hoppe på alverdens modetendenser, som måske slet ikke passer til en.

LÆS OGSÅ: Anne von Glasow: Jeg skal ikke i lårkort

Helene bruger gerne en farverig kimono over et enkelt outfit til festlige lejligheder. Kimonoen her er fra Hanne Bloch, sko fra Yvonne Koné.

Gå på opdagelse i Helene Basses klædeskab nederst i galleriet...

Hvordan har din smag ændret sig, i takt med du er blevet ældre?
Den er blevet mere sikker, og impulskøbene er blevet færre. Jeg har fået opbygget en basisgarderobe, der passer til mig, og som primært består af sort, hvidt, gråt og beige, og jeg er blevet mere modig og bedre til at supplere med farver som grøn, blå, rosa og bordeaux. Jeg henter ofte inspiration i herretøj med et feminint touch, og jeg elsker silkeskjorter, som jeg kombinerer med et par læderleggings eller skinnyjeans og topper det hele med et par smukke guldsmykker.

Hvornår føler du dig særligt velklædt?
Jeg går op i at føle mig velklædt i det daglige. Jeg har et travlt job med mange møder, hvor jeg er nødt til at være præsentabel. Jeg bruger ofte det samme tøj både til dag og aften, og så kan det være, at jeg lige hopper i et par stiletter om aftenen og gør noget mere ud af smykkerne for at give det et ekstra strejf af eksklusivitet.

Hvad bør enhver kvinde have i sin garderobe?
Jeans er en god hverdagsbase. De kan både dresses op og ned. Mine foretrukne er fra Pieszak, som har en perfekt pasform og et råt twist i designet, som skaber kontrast til mine fine silkeskjorter og accessories. Derudover skal man have kvalitetssko og -tasker og selvfølgelig nogle smukke smykker af god kvalitet. Det gør bare noget lækkert for helhedsindtrykket.

Hvordan bruger du dine accessories?
Jeg bruger specielt mine smykker til at sætte farve på min ellers klassiske stil. Et par lækre guldsmykker kan gøre underværker for et outfit, og jeg går altid ‘all in’ på den front. Alle mine smykker har en helt særlig værdi og betydning for mig. De fortæller min historie og er givet i kærlighed eller købt af mig selv, fordi de var helt uimodståelige.

De bløde, iøjnefaldende slippers fra Oh! by Kopenhagen Fur er Helenes favorit til weekend-morgener uden stress.

Gå på opdagelse i Helene Basses klædeskab nederst i galleriet...

Hvad er dit allerbedste eje?
Min grå minkpels med trekvartærmer fra Kløve & Lønberg, som jeg fik af min mand for en del år siden. Længden er perfekt, fordi den næsten kan bruges året rundt, og så er den fin både til hverdag med en lækker rullekrave, jeans og støvler og til fest, hvor den kan dresse ethvert aftenlook op. Det gode ved en pels er, at den er tidløs og holder i evigheder. 

Hvis klædeskab ville du allerhelst gå på hugst i, hvis du kunne?
Anja Camilla Alajdi viser stilmæssigt vejen, selv om hun tit bare er iført jeans og en T-shirt eller skjorte. Hun er god til at kombinere det eksklusive med det tilgængelige og få det til at se ubesværet let og naturligt ud. Og så er hun kompromisløs i forhold til altid at gøre sig umage: Tøjet er fittet, det er strøget, og der er tænkt over detaljerne i form af sko, tasker og smykker.

Hvilket sæt ender du i en travl mandag?
Jeans, silkeskjorte, læderjakke og et par flade sko. Før i tiden gik jeg stort set aldrig i andet end stiletter, men det er slut, efter jeg brækkede storetåen. Jeg savner de høje sko, men jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at de flade ikke er væsentligt mere behagelige.

Gå på opdagelse i Helene Basses klædeskab nederst i galleriet...

Hvor finder du inspiration?
Jeg bruger Instagram rigtig meget, når jeg skal lade mig inspirere. Men kvinder, jeg møder, inspirerer mig også. F.eks. har Anja Camilla Alajdi indirekte inspireret mig til at bruge flere farver i min påklædning. Min interesse for mode stammer helt tilbage fra min barndom. Begge mine forældre er læger, og der var altid en masse modemagasiner i deres venteværelse, som jeg læste fra ende til anden. Så jeg har læst IN, siden det kom på gaden første gang (i 1986, red.).

Hvordan ser en typisk skønhedsrutine ud for dig?
Jeg renser min hud morgen og aften. To gange om ugen bruger jeg en peelingmaske, som sætter gang i blodcirkulationen og renser mildt. Og så afslutter jeg behandlingen med en E-vitamin-serum fra Ecooking og en natcreme. Huden er virkelig pæn i flere dage efter en behandling. Det er stærkt vanedannende.

Hvilke skønhedsprodukter kan du ikke leve uden?
Jeg bruger Rosehip Antioxidant fra Trilogy til hverdag, og de dage, hvor jeg har brug for lidt ekstra luksus, blander jeg Renewal Oil fra La Mer i min foundation. Over den bruger jeg The Powder fra La Mer, og om efteråret bruger jeg en pudder med selvbrunereffekt fra Vita Liberata et par gange om ugen. Så ser min hud altid sund ud og har et fint solkysset look. Derudover har jeg min Coco Mademoiselle-parfume fra Chanel, som jeg altid vender tilbage til. Den er bare en sikker vinder.

Hvordan holder du dig sund?
Jeg spiser sundt og varieret og supplerer min kost med et økologisk kosttilskud fra Pukka. Så er jeg også dækket godt ind, de dage hvor jeg ikke lige får spist nok frugt og grønt. Jeg løber et par gange om ugen, og to gange om ugen dyrker jeg reformer-træning, der styrker musklerne og giver en pæn, rank holdning.

Gå på opdagelse i Helene Basses klædeskab her i galleriet:

Helene Basses klædeskab