STILIKONER

Helle Kofod: Skind til enhver lejlighed

Helle Kofod rækker ud efter bukser eller nederdele i skind, når der lander en fest-invitation i postkassen. Hendes mantra er ‘hellere være overdressed end underdressed’.

Helle Kofod er...

  • 51 år.
  • Arbejder som senior konsulent hos headhunterfirmaet Kluge A/S.
  • Bor på Sluseholmen i København SV med sin kæreste, Gudme. 
  • Hun er rig på børn og børnebørn: Mor til Nick, Stephanie, der har to små drenge, og Patrick, der har to piger og en stedsøn. Helles kæreste har også to voksne børn.

Jakkesættet fra Baum und Pferdgarten i hvid og bordeaux tern er et af de outfits, som Helle Kofod får flest komplimenter for. - Jeg styler med hvide eller bordeaux støvletter til, siger hun. 

Hvilket tøj har du haft i længst tid?

Jeg har en del tøj fra Calvin Klein – jeans med guldstikninger, en fin jakke med Calvin Klein Jeans broderet på ryggen og nogle silkenederdele samt tasker, som jeg fik adgang til, mens jeg arbejdede der. Dem vil jeg aldrig skille mig af med.

Jeansene med guldstrikninger er fra Helle Kofods tid hos Calvin Klein. Det amerikanske modehus er stadig blandt hendes favoritter sammen med bl.a. Ganni, Marc Jacobs og Oh! by Kopenhagen Fur. 

Hvad har du mest af i din garderobe?

Sko, jakker, kjoler og rigtig, rigtig mange skindbukser. I det hele taget er jeg ret vild med skindtøj. Tidligere syede jeg meget tøj til både mig selv og mine børnebørn, og jeg er i de senere år blevet interesseret i upcycling (hvor brugt tøj syes om til noget nyt, red.), og jeg har en plan om at nedbringe antallet af stykker tøj i min garderobe ved at sy flere dele sammen. Det er pt. mest mit sommertøj, som har gennemgået denne forvandling, men mere er på vej, og symaskinen står ofte fremme.

Tv.: De hvide og grønne skindbukser er fra Day og bliver brugt med en feminin top. 

Th.: Dem sorte kjole i tweed med blomster i similisten er købt på udsalg i en ellers meget dyr butik i Bangkok i foråret. - Den skal først tages i brug nu, men jeg elsker allerede, siger hun. SIlkekjolen med bare skuldre er fra Baum und Pferdgarten. 

Hvad tager du på, når du skal peppe et outfit op?

Jeg er glad for blonder og pailletter, men det kan også være et par glimmerstrømper eller netsokletter, som har været hot de seneste sæsoner. En lækker olie, som giver en gylden glød til en festlig lejlighed, eller et par dråber selvbruner, som jeg blander i en bodylotion fra Clarins. 

Hvad er det dyreste, du har i dit klædeskab?

Min lidt rå Marc Jacobs-lammeskindsnederdel, som oprindeligt kostede 7.500 kr., men som jeg fandt til 500 kr. på et online-outlet.

Sko er Helle Kofods favorit-accessory. Desværre kan hun ikke så godt gå i stiletter mere, men heldigvis findes der mange lækre flade sko og støvler, fx fra Billi Bi. 

Hvad tager du på til fest?Skindbukser eller en skindnederdel med en blonde-, silke eller paillettop – måske dyreprint. Det kunne også være en blomstret kjole med en lille lakjakke med lyserød plyskrave og sko med pailletsokker i, hvis det skal være mere festligt. Her til vinter tror jeg også, at en buksedragt kunne være en oplagt mulighed. Jeg har købt et par stykker.

Tv.: Jeg er ret vild med min skindjakke med metalringe fra Designers Remix, siger Helle Kofod. Kjolen med paisley-mønster er fra Karmamia.

Th.: Sættet i blå satin og leopardmønster er fra Baum und Pferdgarten. - Jeg er ivrig besøgende på deres kollektionssalg og har fået en del sæt gennem årene, som vækker opmærhed, bl.a. det her, fortæller hun. 

Hvad er det billigste tøj, du har – som du elsker?

En sort kjole i tweed med blomster i similisten, som er købt i slutspurten af et udsalg i en ellers meget, meget dyr butik i Bangkok i foråret, og som først nu skal tages i brug.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Klæder du om, når du kommer hjem?

Ja, det gør jeg stort set altid, og jeg hopper gerne i et lidt mere råt look end på jobbet eller noget meget børnebørn-venligt, da vi ofte er på besøg hos dem. Når jeg rejser til eksotiske steder, er jeg vild med bohemelooket, fx flagrende kjoler, bukser eller hæklede toppe. 

LÆS OGSÅ: Sådan bliver du et stilikon på arbejde 

Hvilket outfit har du haft på flest gange?

Skindbukser. Jeg har slidt flere par op, men jeg har også en del i forskellige farver og en bluse i leopardprint i eget design syet om af yderstoffet fra en kjole.

Hvad er det nyeste, du har købt?

Jeg har for nylig købt en ret vild metallic plisseret nederdel i Rom, som allerede i butikken vakte opmærksomhed hos de andre. Jeg skal lige finde det rette at style med, men jeg måtte eje den, og den kommer helt sikkert snart i brug. Jeg har også investeret i en sort skindtop med flæseærmer fra Plus Fine, dyreprint-bukser fra Fine Cph og en Karmamia-kimono – alt sammen købt på udsalg i en af mine yndlingsbutikker, L’Unica på Islands Brygge.

Hvad er den bedste gave i din garderobe?

Smykker fra min kæreste, bl.a. min fine ‘kærestering’ med bladrænker, som jeg altid har på. Og string-armbånd fra bl.a Stine A, som er gaver fra både min kæreste og min datter.

Helle Kofods ur fra Ceertina er en special edition med 82 brillanter, som var en kollektionsprøve, hun fik mulighed for at købe til en 'god pris', da hun arbejdede i Swatch Group. 

Hvad drømmer du om at lade gå i arv?

Jeg giver væk efterhånden, til min datter og svigerdatter. Jeg har indført et begreb, som hedder ‘flåner’ – det betyder at låne uden at give tilbage. Min datter fik for en del år siden de smykker, jeg har fået af hendes far, som jeg er skilt fra. 

LÆS OGSÅ: Tatjana Obel: Tøj skal være behageligt og nemt at bære