STILIKONER

Helle Moalem: Mit klædeskab

Helle Moalem er 39 år og bor i Hellerup. Hun er selvstændig advokat og agent for kunstnere. Helle er blevet mindre klassisk og mere modig, hvad farver og mønstre angår, og nogle af de bedste fund i Helle Moalems garderobe har hendes mand købt til hende. Tag et kig i hendes klædeskab.

Helle Moalem: min stil er klassisk med et tvist – og endelig ikke for damet

Hvad er god stil for dig?
Når man favner den, man er, og ikke forsøger at være noget andet. At man klæder sig efter sin alder, kropsform og personlighed og hviler i sit udtryk. Prøver man at favne alle sæsonens tendenser eller er slave af modens luner, bliver det upersonligt.

Hvordan har din smag ændret sig, i takt med du er blevet ældre?
Jeg har været advokat i mange år, så jeg har haft tendens til at klæde mig klassisk i suits, nederdele og skjorter, men i takt med at min karriere har taget en drejning mod det kreative, er min stil fulgt med. Jeg tør lidt mere og er blevet mere modig på farver og mønstre, og jeg er utroligt begejstret for blomster. Jeg holder mig stadig til de klassiske snit, men jeg klæder mig knap så stift som før.

Tag et kig i Helle Moalems klædeskab nederst i galleriet...

LÆS OGSÅ: 5 beklædningsfejl, der får dig til at se sjusket ud

Hvornår føler du dig særlig velklædt?
Det gør jeg, når jeg har en figursyet kjole på i et dejligt materiale. Gerne med en blazer og et par stiletter til. Noget, der omfavner min krop og giver mig en følelse af, at det er syet til mig. Jeg er ret begejstret for Guccis kjoler. Der er jo tale om en mindre investering, men jeg har Gucci-kjoler, som er 10-12 år gamle. De gør bare noget godt for mig.

Hvad bør enhver kvinde have i sin garderobe?
Et sæt, som man ligegyldigt hvad altid ser godt ud i, og som samtidig er komfortabelt. Mine sikre vindere er et pyjamassæt fra Max Mara og en helt klassisk kjole fra Prada, som falder, som om den var syet til mig. Og så er en figursyet skjorte, en god skindjakke, et par velsiddende jeans og en god blazer helt basic, men også uundværlige.

Hvordan bruger du dine accessories?
Jeg har nogle smykker, som jeg har på hver eneste dag, men ellers kan jeg godt lide at give et afdæmpet outfit kant med nogle knap så klassiske smykker, og jeg blander gerne materialer, så jeg både har guld og sølv på. Ting skal helst ikke blive for matchede, de må gerne virke lidt tilfældige. Mine tasker er i alverdens farver. Grønne, lilla, røde og guld. Det skal altid have det der tvist, så det ikke bliver for damet. Hvis jeg har en helt klassisk kjole på, kan jeg sagtens finde på at bruge min spraglede Alexander McQueen-clutch med dødningehoved til den.

Tag et kig i Helle Moalems klædeskab nederst i galleriet...

Hvad er dit allerbedste køb?
Jeg har en blomstret blazer fra MSGM, som altid får mig i godt humør. Den er fin i snittet, materialet og udtrykket, samtidig med at den giver noget power til et outfit. Derudover har jeg et sæt fra Ole Yde, som bare altid er smukt. Ikke nok med, at det sidder fuldstændig fantastisk, det er også behageligt at have på, og man kan dresse det op og ned. Jeg må dog indrømme, at min Céline-taske også er et meget kært eje, som jeg næsten ikke kan leve uden – til gengæld kan jeg næsten leve i den, fordi den er så rummelig og praktisk.

Hvis klædeskab ville du allerhelst gå på hugst i, hvis du kunne?
Nu siger du jo klædeskab, men i virkeligheden vil jeg bare gerne tømme Ole Ydes butik og lager. Victoria Beckham har en vidunderlig stil, hvor hun favner sin kvindelighed og samtidig har respekt for den alder, hun har, så hendes klædeskab ville jeg gerne gå på rov i.

Hvilket sæt ender du i en travl mandag?
Et typisk mandagssæt for mig er jeans, T-shirt, en blazer og mine Acne-støvler. Eller et par silkebukser og en strik – sådan et hyggeligt sæt til at klare mandagen. Som regel kan jeg dog afværge tøjkriser ved at finde tøjet frem aftenen inden. Og hvis man har tøjkrise, kan man bare tage det på, man havde på dagen før, men med nogle andre accessories. Den virker hver gang. 

Hvor finder du inspiration?
Det gør jeg i modemagasiner, på Instagram og når jeg rejser, og jeg finder inspiration til farver og sammensætninger i kunstmagasiner. Jeg synes, vi har ekstremt mange dygtige designere i Danmark, eksempelvis Ole Yde og Mark Tan, og jeg er glad for Ganni, Baum und Pferdgarten og Julie Fagerholt Heartmade. På smykkesiden er Rebekka Notkin en af mine favoritter, og Yvonne Koné, når det gælder sko og tasker.

Tag et kig i Helle Moalems klædeskab nederst i galleriet...

Hvor gør du primært dine indkøb til garderoben?
Jeg shopper rigtig meget, når jeg rejser, for så kan jeg ofte finde noget, man ikke ser alle andre i, og jeg har som regel bedre tid. Jeg har et par favoritbutikker herhjemme, fx Fishing for Compliments i Holte, Leah Maria i Charlottenlund og Trois Pommes på Strandvejen. Jeg shopper enten alene eller med min mand, for han har et godt øje og kender mig lige så godt som mig selv. Nogle af de bedste ting i min garderobe har jeg fået af ham.

Hvordan ser en typisk skønhedsrutine ud for dig?
Den er meget simpel. Jeg bruger ikke ret meget makeup, men jeg kan godt lide at pleje mig selv med gode produkter og interesserer mig for ingredienserne i det, jeg bruger. Jeg er vildt glad for Amazing Space og Karmameju, for det er virkelig nogle gode produkter. For mig handler det primært om afrensning og fugt, men jeg tror på, at skønhed kommer indefra og balance er nøgleordet. 

Hvilke skønhedsprodukter kan du absolut ikke leve uden?
Jeg er meget loyal, så når jeg først har fundet noget, der virker, holder jeg mig til det. Min serum og min dagcreme fra Amazing Space er min absolut favoritkombination. Det kan bruges i hele ansigtet inklusive øjenområdet, fordi den er så mild og fugtgivende. Derudover holder jeg meget af min bodyscrub fra Karmameju, som jeg bruger fast hver uge.

Hvordan holder du dig sund?
Jeg går mere op i sundhed end skønhed, og jeg elsker motion som fx reformer, pulsing barre og TRX. Derudover holder jeg af at cykle, og jeg kan virkelig koble af på den måde. Jeg er meget fokuseret på at spise den rigtige mad og er blevet enormt opmærksom på, at man er, hvad man spiser. Derfor kigger jeg også ekstra på, hvad der står på varedeklarationen og prøver i vidt omfang at gøre min kost mere og mere plantebaseret. Jeg kan mærke kæmpe forskel, bare over det seneste stykke tid. Jeg bliver friskere og har mere energi dagen igennem. Mit arbejde er primært stillesiddende, så det er alfa omega at bevæge mig og spise ordentligt. Søvn er dog det ultimativt vigtigste, og jeg kan mærke med det samme, hvis der er underskud på den konto.

Tag et kig i Helle Moalems klædeskab her i galleriet:

Helle Moalems klædeskab

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER