STILIKONER

Hende designeren med tørklædet

Rikkemai er landskendt for sine luksustørklæder, som mange kvinder vil gå langt for at eje.

Rikkemai har med sine farvestrålende tørklæder slået sit navn fast i den danske modeverden. IN har mødt hende i hendes showroom i København.

Når man nærmer sig designer Rikkemai Nielsens showroom, passerer man i Nørregade en butik, der sælger tørklæder i alskens farver og mønstre.
De hænger i hundredvis som rævehaler og dekorerer en hel husmur. Indenfor i Rikkemais showroom ligger også et tørklæde, hvis materiale stammer fra de samme østasiske egne, som de billige masseproducerede versioner, men det koster bare op mod 20 gange så meget. Alligevel har i nærheden af 30.000 kvinder i alderen 15 til 65 år været ualmindelig interesserede i at få fingre i et af slagsen over det sidste års tid.

- Allerede på modemessen, et halvt år inden tørklædet kom i butikkerne, var jeg klar over, at det ville blive populært. Forudbestillingerne begyndte at vælte ind, fordi folk havde set flere af mine ansatte have det på, fortæller Rikkemai.

Fornemmelse for pletskud
Rikkemai er meget bevidst om, at der er kommet en bølge af kopier af hendes tørklæder på gaden. Og hun ved også godt, at den slags både skal opfattes som en hyldest til et godt stykke design, siden der er nogen, der gider kopiere det, men også som en stor konkurrence, for kopisterne skal jo nødigt tjene på det design, som hun selv har knoklet med.

Tror du, at du kommer til at ramme plet én gang til med endnu et musthave?

- Det er selvfølgelig super at have et musthave i min kollektion hvert år. Men det er ikke det, jeg sidder og tænker på, når jeg designer min nye kollektion. Til gengæld kan jeg fornemme, når jeg har lavet et, siger Rikkemai.

Nye tørklæder på vej
I efterårskollektion 2009 kan hun blandt andet fremvise nogle nye tørklæder, som muligvis vil få samme popularitet. Det er helt præcis fire tørklæder i samme store trekantede format og tykke kvalitet som hendes tidligere, udført i henholdsvis stribede mangefarvede læderstrimler, sammensyede kantebånd købt hjem fra et bjergfolk i Thailand kaldet lezauerne, håndbroderet uld lavet i Nordindien og grå og sorte pailletter fra samme egn. For tørklædemoden er endnu ikke slut, mener Rikkemai, og mon ikke en eller flere af de fire nye versioner vil få samme musthave-status som hendes foregående...?

Silkebluse med fint print og trekvartærme, 1.500 kr.

Jeans i ridebuksefacon, 1.500 kr.

Farverigt unikatørklæde, 2.350 kr.

Skindbælte med grafi sk lukning, 1.100 kr.

Sko fra Sportmax, 4.095 kr.

Læs også Coming up: Rikke Mai