Saddeltasken der blev lavet i 1891, og som danner grundformen  for Kelly bag. Nyd den humor, som fotokunstneren Erwin Wurm  tilføjer det luksuriøse brand.
STILIKONER

Hermés – taskernes gud

Selvom det startede med sadler er det Hermés’ tasker og tørklæder, der har placeret det franske hus i toppen som det ypperligste af det ypperligste.

Hermès er ifølge den græske mytologi handlens og tyvenes gud. I vores er Hermès taskernes gud. For ingen frembringer guddommelige tasker som det gamle franske hus, der har eksisteret siden 1837, grundlagt som saddelmageri af Thierry Hermès.

Livsgaranti på sadlerne
Sadler og hovedtøj var grundpillerne i Hermés' produktion, men allerede i 1891 forsøgte man sig med en saddeltaske, Haute a Courrier, som senere dannede grundformen for den berømte Kelly bag. Huset håndfremstiller stadig sadler, ca. 500 rider årligt - nummererede og skræddersyet til den enkelte rytters behov. Huset har 10 standardmodeller, men laver også couturesadler til cirkus og excentriske sheiker og så gives der 100 års garanti.

En klassiker, der stadig føres
Thierry Hermès' barnebarn Emile blev sendt til Canada under 1. Verdenskrig, og her mødte han en åbenbaring, lynlåsen, som han begejstret bragte til Europa. I 1923 lavede han sin første taske, Bolide, med den magiske lynlås til sin kone og tasken føres stadig. I samme periode indså Emile Hermès, at en ny verden var ved at åbne sig. Folk kørte i automobiler, rejste med tog og færge og ville i det hele taget ud at se verden.

Samleobjekter til inspiration
Thierry Hermés begyndte at lave kufferter og rejseskrin, og et sådant skrin bestilte baronesse Karen Blixen. Det ypperste af slagsen, udført i krokodille til sine ture til og fra kaffefarmen i Kenya. Desværre gik det ikke så godt med kaffen, så skrinet blev aldrig afhentet og befinder sig i dag på 1. sal i Hermès Museum på 24. Rue de Fau bourg Saint- Honoré i Paris sammen med andre klenodier. I denne veritable skattekiste henter husets kreative team i dag inspiration til nye design.


Tørklæde i vintagesilke, hvor kufferter danner H på en
baggrund taget fra en gammel rejseplaid, er et
eksempel på, hvad Emile Hermès Museet rummer,
og hvordan det genfortolkes på et tørklæde.
70 x 70 cm, 1.695 kr.
Tørklædernes tørklæde

I 1937 betræder Hermès silkevejen og fastsætter en ramme på 90 x 90 cm, for den kunstneriske udfoldelse der kan skabes på dette lærred. Det bliver tørklædernes tørklæde, båret af alverdens berømtheder eksempelvis amerikansk Vogues chefredaktør Anna Wintour. Bali Barret er kreativ direktør for silkekollektionerne, og hun samler hver sæson et kreativt team, der med humor og kunstnerisk sans fortolker husets ånd. Selv skabte hun i 2006 tørklædet Talks about Monsieur et Madame, der med et glimt i øjet har husets ikoner placeret på menneskekroppe.

Læs mere på Hermés hjemmeside

Læs mere om: