STILIKONER

Jane Fonda er tilbage med ny 80’er-træning

Den 82-årige hollywoodstjerne er endnu engang klar til at gøre folk lidt sundere, og retter samtidig opmærksomheden mod klimakrisen

Den 82-årige amerikanske skuespiller og tidligere fitnessdronning Jane Fonda har de seneste måneder skabt overskrifter verden over med sine klimaprotester i Washington DC, som har ført til flere anholdelser.

Kendt arktivist i årtier

Jane Fonda er ikke fremmed i aktivistverdenen. Hun har været en kendt aktivist de sidste 60 år. Tilbage i 1970’erne brugte hun sin berømmelse til at protestere mod Vietnam-krigen, hvor hun fik navnet ’Hanoi Jane’. Et mugshot fra hendes anholdelse gik dengang verden rundt, og blev et symbol på stille ulydighed.

LÆS OGSÅ: Jane Fonda: 4 grunde til at elske Hollywoods krigeriske dronning

Med inspiration fra Greta Thunberg 

Men den seneste tid har det været miljøet, som Fonda har kæmpet for. Hun er nemlig stor fan af den svenske miljøaktivist Greta Thunberg, har hun selv fortalt. ’De unge er langt mere kyndige, end vi var, da vi var i den alder,’ siger skuespilleren.

Men at benytte sin berømmelse til at tiltrække klimakrisen opmærksomhed, er ikke uden konsekvens. Fonda er blevet arresteret hele fire gange, og frygter, at det en dag ender i fængsling.

LÆS OGSÅ: Jane Fonda: 'For første gang ved jeg, hvem jeg er'

Men måske en anden krise kan forhindre, at Fonda ender i brummen.

Coronavenlig klimademonstration

Coronapandemien har sat en stopper for Fondas mange klimademonstrationer, for nu, og derfor har hun måtte tænke i nye baner.

Fonda er nu at finde på ’TikTok’ - som er et socialt medie hvor brugere mimer til et stykke musik, mens de filmer sig selv – hvor hun deler en video af sin ikoniske ’Jane Fonda 80’er workout’.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

I videoen spiller en retrooptagelse af Fonda, der udfører den berømte ”chicken arms”, inden hun begynder en benløft-sekvens iført rød trikot. Men videoen er ikke bare endnu en træningsvideo, den har en vigtig agenda.

Efter at Fonda har taget sit sidste benløft, opfordrer hun sine følgere til at deltage i sin klimademonstration ’Fire Drill Friday’, inspireret af Greta Thunberg, som hun nu tager online. ’Jeg vil gerne have, at du træner sammen med mig for planetens skyld. Klimakrisen er en reel nødsituation. Så uanset om du er med fra din sofa eller din yogamåtte, vil du så ikke deltage i den virtuelle protest? Fremtiden har brug for dig. Jeg har brug for dig,’ afslutter Fonda.

Se Jane Fondas video her

LÆS OGSÅ: Klimakrisen får kvinder til at vælge børn fra