STILIKONER

Katrine Drost Lewinsky: Jeg sover på det, før jeg køber

Iværksætter Katrine Drost Lewinsky går efter kloge valg og ægte kvalitet, når hun står i prøverummet. Og finder hun en dyr fristelse, sover hun altid på det.

Katrine Drost Lewinsky

… er 37 år, uddannet sælger og bor på Frederikberg sammen med sin mand og to sønner. Lider af allergi, som bl.a. gjorde det svært for hende at købe strømpebukser. Derfor stiftede hun i 2012 strømpefirmaet Dear Denier med fokus på kvalitet, design og bæredygtighed. Strømperne bliver produceret på zero waste-fabrikker i Italien og er netop blevet relanceret med genanvendeligt nylon, som sparer 90 procent CO2 og reducerer vandforbruget med 80 procent. 

Hvordan har din smag ændret sig, i takt med at du er blevet ældre?

Jeg har arbejdet som skandinavisk salgsrepræsentant gennem 15 år for Patrizia Pepe, Filippa K og Moncler, hvor jeg fik flere kollektioner tøj om året. Værdien af tøj er derfor ikke den samme for mig mere. På baggrund af min store viden om tekstilindustrien er jeg nu blevet mere selektiv end før. Jeg ved, hvad tingene er værd, og går efter de kloge valg og ægte kvalitet. Jeg eksperimenterer heller ikke så meget mere, men har fundet de farver og snit, som passer til min krop.

LÆS OGSÅ: Pia Storm: Jeg har ikke gået i bukser i 10 år 

Dit råd til andre, der gerne vil skabe en unik stil?

Brug dine penge på tøj, som du ved, at du vil bruge år efter år – og skej så ud med strømper, neglelak og smykker. Prøv forskellige ting af, og mærk efter, om du føler dig godt tilpas i det. I købssituationen mærker jeg altid efter, om det er et hurtigt fix, eller om det er en mere holdbar glæde, jeg er ved at investere i. Jeg prøver at placere det enkelte stykke tøj mentalt i min garderobe for at syreteste købet.

Hvad skiller du dig aldrig af med?

Mine smykker, som jeg har fået af min mand, en 10 år gammel grøn armyjakke, som min veninde har syet patchwork på, og mit vintage Rolex-ur, der har stor affektionsværdi for mig.

Ruskindsnederdelen er en favorit, der fremhæver Katrine Drost Lewinskys lange ben. Uret er fra Rolex og skoene fra Acne.

Ruskindsnederdelen er en favorit, der fremhæver Katrine Drost Lewinskys lange ben. Uret er fra Rolex og skoene fra Acne.

Tag et kig indenfor i Katrine Drost garderobe nederst i galleriet...

Hvis klædeskab ville du ønske, du kunne låne for en dag? 

Phoebe Philo, tidligere designer for Chloé og Céline. Hendes stil er klassisk, kvalitetsfokuseret, minimalistisk og drenget. Jeg elsker enkeltheden i hendes tøjvalg, som dette til trods fremstår eksklusivt og naturligt.

Hvilke brands er mest interessante lige nu?

Modebranchen er en kæmpe synder, når det kommer til negativ miljøpåvirkning, dårlige arbejdsforhold og så videre, og jeg er stor fan af de brands, som tør at gå en anden vej og vælger de bæredygtige løsninger inden for fx produktion og materialevalg. Danmark er heldigvis ved at blive et foregangsland i den sammenhæng, og jeg synes, at danske brands som Skall Studio og Aiayu er superseje.

LÆS OGSÅ: 6 måder at bruge dit tørklæde på 

Hvilken tendens fortryder du, at du hoppede med på?

Satinbukser. De var ikke kun ubehagelige at have på, men også virkelig upraktiske og på ingen måde funktionelle. Særligt de røde får aldrig en plads i mit klædeskab igen.

Halskæden med bogstavsvedhæng er fra Rebecca Elbek og står for sønnernes navne. Ringen er fra Marlene Juhl Jørgensen og armbåndet fra Halberstadt.

Halskæden med bogstavsvedhæng er fra Rebecca Elbek og står for sønnernes navne. Ringen er fra Marlene Juhl Jørgensen og armbåndet fra Halberstadt.

Hvad er dit største fejlkøb?

En Kenzo-strik med K på maven. Jeg syntes, at det var vildt sjovt med K for Katrine, men det blev også kun ved det.

Hvilket sæt ender du altid i på en travl dag? 

Mine dage er ofte fyldt med alt fra kundebesøg til skrivebordsarbejde og lagerarbejde. Så hvis det skal gå hurtigt, tager jeg glimmerstrømper, jeans og sweater på og hopper i et par sneakers.

Hvilke skønhedsprodukter kan du ikke leve uden?

Jeg er blevet stor fan af Miild Makeup, der er lavet af to seje danske piger. Jeg har allergi, så deres produkter passer godt til mig. Jeg glæder mig, til at deres mascara kommer i butikkerne, men indtil da nyder jeg deres økologiske, ovnbagte mineralpudder og deres mineralblush. Det giver en perfekt glød og liv til ansigtet. Det er fedt at støtte op om et brand, hvor man kan mærke, at dem, som står bag, brænder for produktet.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Hvad ville du ønske, du gik mere i?

Mere i stiletter og mindre i sneakers. Sneakers er praktiske og behagelige, men stiletter giver et outfit det sidste pift. Jeg kan godt lide at tage et par af mine glimmerstrømper i et par stiletter, det er mere behageligt og giver også et twist til outfittet.

Hvad står øverst på din ønskeliste?

Jeg har set et par stiletter fra Tabitha Simmons hos Lot29 i København med sølvglimmer, spænde og en lille hæl. De vil kunne bruges til både strømpebukser og kjole, men også fungere perfekt til jeans eller bukser. Det vigtigste for mig, når jeg køber sko, er pasformen og looket, og det betaler jeg gerne for. Jeg handler også gerne hos butikkerne, da det er vigtigt for mig at få personlig betjening og støtte op om de butikker, vi har i bybilledet.

Accessories kan både forstås som farverige negle og pynt til håret. Spænde med sten fra Kanel og ugedag fra Meri Meri hos Shop Dora.

Accessories kan både forstås som farverige negle og pynt til håret. Spænde med sten fra Kanel og ugedag fra Meri Meri hos Shop Dora.

Hvad var den sidste ting, du købte?

Barcelona-tasken fra Loewe, som jeg spontant købte på en forretningsrejse til Italien. Jeg blev helt fanget af den gule farve og måtte bare eje den. Dog sov jeg på det, som jeg altid gør med dyre ting. Dagen efter føltes det stadig helt rigtigt. Selve lukningen på tasken er som et lille smykke, og den er ikke for prangende, hvilket gør, at den kan bruges til både hverdag og lidt mere festlige lejligheder.

Hvad står øverst på din ønskeliste?

Endnu en hvid skjorte – gerne fra Skall Studio.

LÆS OGSÅ: Anna Lewinsky: Mine sanser og fantasi skal pirres 

Tag et kig indenfor i Katrine Drosts klædeskab her i galleriet: 

Katrine Drost Lewinskys klædeskab