Rebecca Wedell-Wedellsborg er freelance-stylist
STILIKONER

Københavns stilfulde kvinder: Mød stylist Rebecca Wedell-Wedellsborg

Lad dig inspirere af stylist Rebecca, som elsker Dolce & Gabbanas feminine universer og en rød læbestift

IN har i denne uge fokus på kvinder med god stil, som inspirerer og viser, hvordan man klæder sig, så stilen passer til personligheden.

Rebecca Wedell-Wedellsborg er 41 år og freelance-stylist. Vi elsker hendes klædeskab, som bærer præg af, at hun arbejder i modebranchen. Men Rebecca er ikke kun en modepige. Hendes stil skal også passe til rollen som fuldtidsmor til fire.

"Jeg ville ELSKE, hvis jeg kunne leve op til betegnelsen "chik". Jeg synes, jeg klæder mig feminint, men ikke romantisk. Jeg har det rigtig godt i kjoler og elsker sæt, men jeg går også rigtig meget i jeans. Du vil aldrig se mig helt i sort, det vil altid være brudt af et eller andet med farve - en rød læbestift, en taske eller sko. Mit tøj skal passe til mit humør, for tøj kan ikke bære mig frem alene, hvis ikke jeg selv er med. Men jeg vil altid hellere være overdresssed end underdressed - helt klart," siger Rebecca.

Men selvom Rebecca selv går op i, hvordan hun klæder sig, erkender hun, at tøjet ikke er det første, hun lægger mærke, når hun møder andre.

"Jeg kan aldrig huske, hvad andre har på. Jeg lægger mere mærke til udstråling og måske, hvis de har en lille, skæv accessory på, men god stil ligger jo i virkeligheden ret basalt i opdragelse og personlighed - i den måde man kommer igennem livet på," siger hun.

Et af hendes yndlingsmærker er italienske Dolce & Gabbana, som skaber feminine universer med ekstravagante detaljer. Rebecca er især vild med vinterkollektionen 2013:

"Dolce & Gabbanas univers er en kæmpe hyldest til kvinder, som er feminine, dramatiske, pyntede og elegante. Især deres vinterkollektion 2013, der er fyldt med siciliansk barok med engle, der er som trådt ud af et gammelt maleri."

Ligesom Rebecca betragter Dolce & Gabbanas tøj som små kunstværker, finder hun inspiration i kunst, film og ikke overraskende de smykker, hun ser, når hun er ude og finde ting, hun kan bruge til styling.

"Jeg henter masser af inspiration til mit look i smykker, gamle og nye film, kunst og klassiske Hollywood-skuespillerinder," siger hun.
 

Rebeccas outfit

Bluse, 16.850 kr.
Nederdel, 4.195 kr.
Øreringe, 4.150 kr.,
- alt fra Dolce & Gabbana.
Sko, Gianvito Rossi, 3.695 kr.