STILIKONER

KVINDER MED STIL | Business women

Vi gør os umage for at blive den smukkeste udgave af os selv hver dag. Ikke mindst når vi bevæger os på den professionelle scene. Når dagen er omme, træder vi gerne ud af stiletterne – og smutter i et mere afslappet look. Det gælder i hvert fald disse to stilfulde kvinder, IN har besøgt.

LINE MARKVARDSEN

Ceo & designer for Edith & Ella, 39 år

Min stil er nok blevet lidt mere afdæmpet med alderen, men jeg går stadig i korte nederdele og shorts – og det bliver jeg ved med, til jeg bliver 80 år. Jeg vil bestemt ikke lade min alder begrænse min stil.

Jeg har tit stiletter på, når jeg er på arbejde, men det er virkelig sjældent, jeg har det, når jeg slapper af herhjemme. Hjemmetøj må også godt være lidt løst, som fx den poncho, eller et par store boyfriend-jeans. Men jeg skifter ikke til joggingtøj efter arbejde, for jeg vil også være pæn herhjemme.

LÆS OGSÅ: Nyt IN på gaden | Smugkig i det nye april-nummer

Min stil er meget farverig. Og den er funky på den måde, at der lige kommer sådan en skæv detalje indover. Det kan være et print eller et par neonfarvede sneakers.

Jeg har næsten ikke noget sort tøj, for når jeg har sort tøj på, føler jeg, at det smitter af på mine omgivelser. Det er, som om det ikke er så let at snakke med folk i køen i Netto med sort tøj på. Folk vil hellere interagere med dig, når du klæder dig farverigt.

Jeg køber sjældent tøj i Danmark, men det er mest, fordi jeg ikke har tid. Jeg rejser til Paris, London og Hong Kong et par gange om året, og der shopper jeg. Fx er jeg vild med sko fra mærkerne Joy & Peace og Staccato, som er fra Hong Kong.

Mit yndlings item i klædeskabet er en cocktailkjole fra et mærke, der hedder [email protected]. Den købte jeg også i Hong Kong.

LÆS OGSÅ: KVINDER MED STIL | Sarah Grünewald

Jeg køber aldrig noget, der er Louis Vuitton-agtigt dyrt. Jeg ville aldrig købe noget, der kostede mere end 4.000 kr. Jeg køber ting i mellemprisklassen, for jeg synes ikke, andet er det værd. Hvis jeg kan lide noget nu, er det ikke sikkert, jeg kan lide det om en måned, for jeg er meget flygtig i min stil. Og så passer jeg måske heller ikke så godt på mine ting, som andre gør. Derfor er det også fint ikke at købe for dyre ting.

Til hver en tid vælger jeg look over komfort. Jeg hader, når folk prøver en jakke og siger: ’Ej, den her kan jeg da ikke cykle i,’ eller ’Den går da ikke til vandring.’ Det er fuldstændig uinteressant.

LÆS OGSÅ: KVINDER MED STIL | Elisa Lykke

MARIA LOUISE RASMUSSEN

Country manager hos PRESSKONTAKTERNA, 36 ÅR

Jeg er helt klart blevet mere sikker på min stil med alderen. Jeg har samlet en basisgarderobe af lækre grundting, som man kan suppleres med nyt. Jeg har ikke behov for at afprøve alle nye tendenser, som jeg havde, da jeg var yngre, men nøjes med at udvælge fx en fire til fem ting, der er sæsonrigtige og fornyer ens look, så man ikke går i stå i sin stil.

Jeg elsker at rende rundt i et par jeans og en kashmirstrik, når jeg slapper af. Jeg er fuldstændig en sucker for kashmir, og hvis huset brændte, ville jeg uden tvivl redde min kashmirsamling som noget af det første. En god kashmirstrik køber jeg hos det parisiske mærke Zadig & Voltaire.

LÆS OGSÅ: Mit klædeskab: Stine A. Johansen

Min stil er ret feminin, og så varierer den nok lidt hen over årstiderne. Jeg er meget til enkelt og klassisk om vinteren med strik og jeans, mens jeg er mere til den bohemede side om sommeren med luftige kjoler.

Jeg er en stiletpige, men det ville være løgn at sige, at jeg har stiletter på hele tiden. Jeg har flest stiletter og absolut ikke nogen stor samling af flade sko. Det er, som om stiletter pifter outfittet lidt mere op og bare gør det mere feminint.  Jeg er også ret meget en kjolepige. Jeg kan finde en kjole til enhver anledning.

LÆS OGSÅ: Mit klædeskab | Sonja Wolfbrandt Christensen

Christian Louboutin-stiletter står der flere af i mit skab, og generelt er mine accessories i den dyrere ende. Jeg synes, det er mere holdbart at bruge mange penge på tasker og sko end på tøj. Jeg har været der, hvor jeg hver sæson købte en helt ny trendbaseret garderobe, og når der så var gået et halvt år, skulle jeg skifte halvdelen ud. Det bliver man træt af med tiden.

Jeg er ret glad for Mango, når det gælder high street, som jeg blander med de dyrere sko og tasker. Mangos tøj sidder godt på mig i snittet. Ellers kan jeg godt lide de mere tilgængelige brands som Zara og H&M.

Et arbejdslook for mig er et par jeans, en skjorte og et par høje hæle. Det er min uniform, som jeg tyer til, når jeg har en travl morgen. Jeg ved bare, at det her snit, det klæder mig, og den kombination, den virker hver gang, og så kan man variere det i en uendelighed.

LÆS OGSÅ: KVINDER MED STIL | Karen Simonsen