STILIKONER

Kvinder med stil: Charlotte Torpegaard

Charlotte Torpegaard driver beautybloggen Ilovebeauty.dk og har - som hun selv siger - haft næsen nede i skønhedsbranchen i mere end 25 år.

Jeg er sådan en, der aldrig tager et sæt undertøj på, der passer sammen. Jeg føler mig bedst tilpas, når tingene er lidt skæve. At der er et eller andet uventet. I virkeligheden er dét jo også gået hen og blevet nærmest en trend for dette århundrede. At der ikke er nogen, der bare kan bestemme, hvad man skal have på.

Stil handler om personlighed. Det handler om at vælge og vrage og finde frem til det, du godt kan lide. Tøjet skal jo gerne understøtte den personlighed, du har. Det er ligesom ny makeup. Kast dig ud i det – det kan altid tages af igen.

LÆS OGSÅ: Mit klædeskab: Josephine Bergsøe

For mig er makeup en accessory på lige fod med sko og tasker – oven i købet i den billigere ende. Du kan købe stiletter og smykker, men du kan også købe en neglelak. Makeup kan gøre underværker for dit look. Find en almindelig sort kjole i skabet – og pifter du den op med en smuk frisure og en rød læbestift, bliver den til noget helt andet. Og selv den dyreste, fineste cocktailkjole spiller jo ikke, hvis håret klasker. 

Makeup er interessant. Både fordi det kan være med til at forskønne, og fordi det hjælper dig på andre planer. Der er mere i skønheds­krukkerne end roser og olie. Mange kvinder lever et hektisk liv, og netop derfor er det særligt vigtigt at tage fem minutter for dig selv, hvor du lukker døren til badeværelset, om det så er for at rense huden eller tage læbestift på. Det kan have en nærmest meditativ virkning, og allervigtigst er, at du viser dig selv, at du er værd at bruge tid og kræfter på. Makeup er velvære på mange niveauer. 

LÆS OGSÅ: 12 tips til hvordan du kan få dit outfit til at se mere eksklusivt ud