STILIKONER

KVINDER MED STIL | Cille Grut

IN har taget en snak med 47-årige Cille Grut, der til hverdag arbejder som interiørstylist. Hun er særligt glad for håndsyede kimonoer fra Japan.

Cille Grut, Interiørstylist, 47 år, Taarbæk. 

 

MODEN DIKTERER IKKE MIN STIL, og det hænger nok sammen med min alder. Det, der er vigtigt for mig, er, at mit tøj fungerer, at det er rart at have på, og at jeg kan bevæge mig i det.

JEG GÅR ALDRIG I KUNSTMATERIALER, for så får jeg det ubehageligt. Jeg elsker hør, silke, kashmir og  ordentlig uld, og jeg er villig til at betale for det. Jeg kan mærke, hvis der er det mindste kunststof i mit tøj.

JEG ELSKER MINE KIMONOER, som jeg har taget med hjem fra Kyoto i Japan. Jeg ved, at der ikke er andre, der har dem, for de er unikke og håndsyede, så der er ikke to, der er ens. De er kunststykker, og jeg ved godt, at kimonoer er på mode lige nu, men jeg har gået med dem i flere år.

LÆS OGSÅ: KVINDER MED STIL | Pernille Schwarz

KIMONOER ER FANTASTISKE at have på, fordi de er lavet af silke, og så kan de bruges til flere lejligheder. Jeg går tit i dem, hvor jeg bare har en top, et par jeans og et par gummisko til, og hvis jeg så skifter til stiletter og et par pæne bukser, kan jeg også sagtens bruge sættet til fest.

NÅR JEG FINDER NOGET TØJ, DER FUNGERER, køber jeg det. Jeg har fx et par jeans fra Zara, og dem har jeg købt i alle mulige farver, fordi de er rare at have på og sidder godt.

DET ER IKKE VIGTIGT MED ET MÆRKE I NAKKEN FOR MIG. Jeg går lige så gerne i Cos som dyre mærker, for igen er det vigtigst, at tøjet fungerer, og at jeg føler mig godt tilpas i det. Men jeg går op i kvaliteten, og pris og kvalitet hænger jo desværre ofte sammen.

NÅR JEG FESTER har jeg altid høje sko på. Jeg tror, det er en modpol  til det praktiske, jeg skal tænke så meget på i min hverdag. Jeg har mine fine kjoler, jeg primært bruger til fest,  men ellers er jeg god til at kombinere mit tøj på alle mulige måder, så jeg kan bruge det både til hverdag og til fest.

LÆS OGSÅ: MODE | Culottebukser


 

 

Læs mere om: