STILIKONER

KVINDER MED STIL | Dorrit Bøilerehauge

IN har mødt 56-årige Dorrit Bøilerehauge, som medgrundlægger og redaktør på Nordic Design News og kommunikationskonsulent.

FEMININ, ELEGANT OG ENKEL. Det er nok de tre ord, jeg vil sætte på min stil. Jeg har boet i Italien, og dernede er man mere feminin og elegant, hvilket jeg er meget inspireret af. Men samtidig kan jeg også godt lide den enkelhed, som vi står for i vores design i Norden. Jeg prøver at krydse alt det til min egen stil.

LÆS OGSÅ: KVINDER MED STIL | Karen Simonsen

MIN YNDLINGSDESIGNER ER ITALIENSKE Alessandro dell’Acqua, der er chefdesigner for No.21. Han kan godt være lidt vild i sine design indimellem, og jeg er ikke selv så vild, men jeg er samtidig typen, der tager en guldnederdel på, hvis jeg har fri en mandag formiddag og har lyst til lige dét.

JEG ARBEJDER MED KOMMUNIKATION, og jeg tænker også tøj som kommunikation. Derfor tager jeg ikke en guld­nederdel på på arbejde, for jeg prøver altid at rette ind efter situationen.

JEG KLÆDER MIG MEGET EFTER MIT HUMØR, og er jeg fx træt, skal jeg have noget blødt på. Det kan være kashmir, læder eller silke. Men ellers går jeg nok mere efter looket end komforten.

DEN HVIDE SKJORTE KAN JEG ALTID HOPPE I. Jeg er meget fascineret af, hvad farven hvid kan. Når man arbejder med hvidt, kan man få så mange forskellige udtryk frem, og så bliver det meget snittet og kvaliteten af stoffet, der er afgørende. Og så giver hvid jo altid et dejligt lys til ansigtet.'

LÆS OGSÅ: HURRA | Part Two fejrer 30 års fødselsdag med strikkollektion

ACCESSORIES ER MODVÆGTEN TIL DET ENKLE. Min foretrukne accessory er nok min ring fra danske C6. Den er lavet af sort kulfiber med blå diamanter, så det er det samme stof i to forskellige former. Den giver noget kant, og det er det, jeg bruger mine accessories til at give.

JEG HAR SELV HÆKLET FLERE TASKER, men ellers er jeg også meget glad for min store, sorte Chanel-taske i modellen Boy.

I MIT KLÆDESKAB HAR JEG NOK FLEST JAKKER. Jakken er en stærk signalsender i forhold til stil. Ligesom håret bliver jakken altid set, uanset om man sidder i møde eller til middag.

NÅR JEG GÅR UD, bruger jeg rigtig lang tid på at gøre mig klar, og jeg elsker det. Succesen ligger jo i forberedelsen. Det skal ikke være festligt, fint eller nyt, der skal bare være gjort noget ud af det. Og hvis jeg bare skal ud lynhurtigt efter arbejde, gør jeg mit hår mere voluminøst og giver et ekstra sprøjt med Chanel-parfumen.

LÆS OGSÅ: SHOPPING | Sæsonens print