STILIKONER

KVINDER MED STIL | International luksus

Når man hver dag omgiver sig med eksklusive internationale mærker, og verden er ens arbejdsplads, kan man ikke undgå at blive inspireret i sit eget tøj og udtryk. Sådan har disse tre stilfulde kvinder det i hvert fald.

Tiina Klinge

Marketing Manager ved Tommy Hilfiger i Norden, 45 år
 

Min stil er meget afslappet. Jeg elsker denim- og læderbukser og parrer dem ofte med et par sneakers. Men skal jeg noget særligt i løbet af dagen, pifter jeg looket op med et par høje hæle. Jeg lader mig inspirere meget af Tommy Hilfigers univers, der jo er preppy med et twist. Det er klassisk, men stadig feminint, og så designet efter den overbevisning, at less is more. 

Jeg går op i, at jeg føler mig tilpas i mit tøj. Hvis jeg gør det, bliver outfittet automatisk meget bedre, fordi det bare får smilet frem i mig. Hvis tøjet er komfortabelt, giver det overskud til at tænke på andet, end at det ikke sidder ordentligt, eller at det irriterer. Det er netop det, jeg synes, ens udseende skal signalere – overskud. Jeg kan godt lide, at man kan se, jeg gør noget ud af mig selv. Det virker respektfuldt over for andre. Derfor sørger jeg for, at mine negle og mit hår ser velplejet ud, og jeg stryger mine skjorter. 

Det er også vigtigt for mig, at klædeskabets essentielle dele – hvide T-shirts og grå cardigans – er i en pæn kvalitet. Jeg skifter dem gerne ud jævnligt, så de ikke er hullede eller nussede. 

Jeg kan godt lide, at mit outfit er simpelt. Hvis outfittet skal have mere liv, tilsætter jeg sko, tasker eller smykker, der passer med sættets røde tråd. Mine accessories skal ikke være en vild farve eller stikke helt af fra sættet. Hvis de derimod matcher den røde tråd, virker det mere gennemtænkt og sammensat. Så selv om min stil er afslappet, er den gennemtænkt. 

Jeg rejser meget til Stockholm, Helsinki, Oslo og Amsterdam med mit arbejde. Her henter jeg inspiration til min stil. Byerne er jo vidt forskellige. I Stockholm får man fornemmelsen af, at de virkelig går op i deres udseende med alt fra tøj og accessories til makeup og hår. Og i Amsterdam er de utroligt afslappede, men stadig pænt klædt på. De forstår den gyldne balance. Så jeg henter lidt forskelligt hjem fra hver af dem.

Tiinas outfit:

T-shirt, Tommy Hilfiger
Jeans, Tommy Hilfiger
Sko, Tommy Hilfiger
Halskæde, Figaros Bryllup.
Ur, Rolex.

LÆS OGSÅ: KVINDER MED STIL | Vintage cool


Johanna Behrens

PR Manager hos JayMJay, 28 år
 

Jeg vil beskrive min stil som feminin. Jeg har en tendens til at falde for feminint tøj med smukke detaljer, et godt fit og elegante materialer. Men efter jeg er begyndt at arbejde hos JayMJay, har min stil udviklet sig, fordi vi har så mange brands med helt forskellige stilarter. Nu kan jeg godt lide at parre mine outfits med maskuline elementer som læder fra fx Pierre Balmain. Det giver det lidt mere kant. På den måde udtrykker mit tøj min personlighed og min personlige udvikling.

Jeg foretrækker bløde farver som pink, hvid og beige. Men jeg kan godt lide at blande disse med lidt hårdere farver som sort eller navy. Det giver et interessant spil mellem farverne. Det er også endnu en måde, hvorpå jeg kan sørge for, at mine outfits ikke bliver alt for bløde og romantiske. Jeg kan godt lide, de har lidt kant. 

For mig handler god stil ikke om at være med på den seneste trend. Det handler om at kende sig selv og sin krop. Man skal have det sjovt og eksperimentere med sin stil, som det passer én. Når man finder et godt match til sin personlighed, giver det bare en form for selvtillid, og det kan man se. Så stråler man. 

I dag har jeg Cacharel på. Det er lidt sjovt, at vi arbejder med det brand, fordi det har fulgt mig, lige siden jeg var barn. Jeg har altid været fan af brandet og dets feminine, elegante univers samt fokus på et godt fit. 

Jeg bruger ofte mit pænere tøj, når jeg er på arbejde. Mode er min store passion, men efter en hel uge fyldt med tøj på arbejde har jeg svært ved også at tage det med hjem. Jeg undgår helst at åbne nogen modeblade derhjemme. Det hører til på arbejdet.
 

Johannas outfit:

Nederdel, Cacharel
Trøje, Cacharel
Sko, Zara
Armbånd, Dyrberg/Kern
Halskæde, arvestykke
Ringe, vintage og gave


Heydi Vásquez 

Ejer af Lala Berlin, bestyrer af  butikken Boyy i København og salgs- og presseansvarlig for Boyy i Skandinavien, 38 år
 

Jeg klæder mig efter mit humør. Nogle dage kan det være klassisk med lidt kant, og andre gange kan det være maskulint og lege med undertonen. Derfor finder man også en bred palet af farver i mit skab. Jeg holder mig ikke blot til én farve. Mest af alt synes jeg, at tøjet skal være komfortabelt, og det skal give mig en følelse af frihed. Jeg mener, at mode er til for, at vi skal være kreative og have det sjovt med det. Det skal ikke definere, hvem vi er. 

Jeg bliver inspireret af personer, der ikke tager sig selv for seriøst og har en afslappet tilgang til mode. Det kan fx være Jane Birkin med sin ubesværede cool og elegante stil eller Alexa Chung, der forstår at blande det maskuline og det feminine i en perfekt balance. Og så er der jo Lou Doillon, der blander det rockede og det chikke. 

Jeg bliver inspireret af mange forskellige brands. Fx elsker jeg den måde, Proenza Schouler leger med farver og teksturer på, og Dries van Notens mix af mønstre og print. Jeg synes, der er noget særligt ved Valentinos broderinger og romantikinspirerede silhuetter, Helmut Langs rockede og klassiske stil, Sophie Bille Brahes drømmende og poetiske tilgang til smykker og Anne Vests moderne fortolkning af skind og pels. Og så er jeg fascineret af Karl Lagerfelds genialitet og hans ustoppelige flow af ideer og brede viden. Til tider ville jeg ønske, at jeg kunne være midt i hans tankestrøm.

Jeg har rejst meget førhen i forbindelse med mit arbejde, men med Boyy fokuserer jeg mere på det europæiske marked. Jeg rejser derfor for det meste til Paris og rundt i Skandinavien. At rejse til disse modemekkaer er ikke altid så glamourøst, som det lyder. Det er hårdt arbejde. Men det giver mig også mulighed for at møde nye mennesker og opleve en del af deres kulturer, hvilket kan være meget forfriskende. Og hvis der er tid, kan jeg ikke lade være med at købe en ting eller to med hjem til mit eget klædeskab!
 

Heydis outfit:

Nederdel, vintage.
Bluse,  Lala Berlin
Sko, Notabene
Ring, Sophie Bille Brahe
Ring, Tom Wood.
Ur, Cartier.
Armbånd, Unearthen.
 

Pssst… Husk at tilmelde dig INs nyhedsbrev lige HER - så er du altid opdateret på det bedste indenfor mode, skønhed og sundhed!
 
 
Læs mere om: