STILIKONER

KVINDER MED STIL | Marie Louise Brangstrup Schmidt

Mød designer og grundlægger af North, Marie Louise Brangstrup Schmidt, til en snak om sin personlige stil.

Designer og grundlægger af North og blogger på thenorthjournal.com og northtraveller.com, 36 år

Jeg går kun i sort. Det hele er sort. Men når man kun går i sort, er man nødt til at blande materialer, for ellers er du rimelig kedelig at kigge på, så det gør jeg. Jeg blander fx læder og blonder, og det giver et miks af det feminine og det rockede. Det spicer et look op, når du blander materialer.

Jeg er helt vild med Saint Laurent, det er så pænt og klassisk. Alt, hvad Hedi Slimane laver for huset, er små klassiske kunstværker, og det er virkelig sådan noget tøj, man kan have resten af livet. Saint Laurent Paris’ stil matcher min. Det er sort, klassisk og rocket.

Min yndlingsting i klædeskabet er min læderjakke fra North. Og før det var det en læderjakke fra Stine Goya. 

LÆS OGSÅ: Kvinder med stil: Karen Simonsen

Jeg er klart til sølvsmykker. Jeg har bådedyre smykker, jeg beholder for evigt, ognogle, jeg skifter ud. Min vielsesring og det Cartier Love-armbånd, jeg fik af min mand, da vi fik vores datter, beholder jeg for evigt, og så blander jeg det med, hvad der er moderne. Jeg er helt vild med Facon Facon lige nu. 

Det er accessories, der adskiller mit festlook og mit hverdagslook. Jeg kunne sagtens finde på at have en festkjole på til hverdag, men så ville jeg have militærstøvler på. Jo mere hardcore, des bedre. Men hvis jeg er til fest, vil jeg tage høje hæle på. Jeg er meget til hæle, men når man er mor til to små børn, er det bare ikke noget, man har på hver dag. Men i gamle dage gik jeg altid i hæle.

Nytårsaften går jeg mere op i mit look, for så har man jo også gjort ekstra ud af maden og vinen. Jeg går all in på outfittet nytårsaften. Sidste år havde jeg fx en kort glimmerkjole på med bare ben og høje hæle. Det kunne jeg aldrig finde på at tage på i byen eller til nogen anden fest end nytårsaften.

LÆS OGSÅ: Kvinder med stil: Stine Goya

Læs mere om: