STILIKONER

KVINDER MED STIL | Mette Rødtnes

Mød taskedesigner Mette Rødtnes, der gerne vil iklæde sig i tøj, der er cool, stramt og herreagtigt, men med en feminin og sexet styling

Mette Rødtnes, Taskedesigner og indehaver af Rodtnes, 48 år, Aarhus

MIN STIL ER ENKEL. Mit tøj må godt være cool, stramt og herreagtigt, men det skal styles feminint og sexet. Det enkle kommer nok til udtryk ved, at jeg ikke er så meget til pynt.

JEG BRUGER NEMLIG IKKE SÅ MANGE ACCESSORIES, men selvfølgelig bruger jeg tasker. Har jeg smykker på, kan jeg ikke både have ringe, øreringe, armbånd og halskæde på samtidig. Det kan jeg simpelthen ikke finde ud af. Det handler om fokus for mig – og om proportioner. Hvis man har valgt at lægge fokus ét sted, må man tone det andet ned, så det, der er i fokus, træder frem.

JEG ER ARKITEKT og arbejdede som arkitekt, før jeg grundlagde mit taskebrand Rodtnes. Jeg tror, det er derfra, jeg har det med at gå op i proportioner. Tag fx en overdel og en underdel. Hvordan er de i forhold til hinanden? Noget skal sidde tæt, noget skal sidde løsere. Det er noget med at skabe balance.

THE ROW OG DET GAMLE JIL SANDER kan jeg rigtig godt lide, men det er ikke noget, jeg køber. De spiller nemlig på det enkle og det maskuline. Jeg er til gengæld begejstret for Joseph, Bruuns Bazaar, Designers Remix og By Malene Birger, som jeg køber. Især Joseph er jeg glad for, fordi det både går til hverdag og til fest og netop rammer balancen mellem det maskuline og det feminine.

LÆS OGSÅ: KVINDER MED STIL | Cille Grut

ET AF MINE FAVORIT-ITEMS er min grønne lædernederdel fra et gammelt dansk brand, jeg ikke tror eksisterer længere. Den er 15 år gammel, og det er, som om den bliver ved med at være fed. Den er lavet af sådan et tykt, lækkert læder af rigtig god kvalitet, den har den flotteste dybe, grønne farve, og pasformen er perfekt.

JEG INTERESSERER MIG FOR MATERIALER, og jeg interesserer mig for håndværket. Jeg køber ikke nødvendigvis dyrt tøj, men jeg går efter det, jeg synes, der er lækkert og af god kvalitet, og det hænger jo nogle gange sammen med prisen.

STØY MUNKHOLM, UTZON OG STYLEPASTE er de steder, jeg shopper mest. De har rigtig mange fine brands.

NÅR JEG FESTER tør jeg lidt mere. Jeg kaster mig ud i nogle sjovere ting, der er lidt udsædvanlige for mig. Jeg klæder mig fx i flæser og blomsterprint. Min makeup og mit hår bliver også lidt mere fierce end til dagligt, og så har jeg næsten altid stiletter på.

LÆS OGSÅ: KVINDER MED STIL | Stine Tidselbak